Sałatka Langeron

pyszna i łatwa do zrobienia sałatka dla całej rodziny! Szybkie przygotowanie i użycie minimum składników. Jadłem to danie odwiedzając przyjaciela. Połączenie jabłek z cebulą jest bardzo niezwykłe. Ta sałatka jest dla miłośników słodko - kwaśnych kombinacji potraw
sssAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 8 % 1 g
węglowodany 85 % 11 g
53 kcal
IG: 91 / 0 / 9

metoda gotowania

Czas gotowania: 20 min
cebulę obrać i pokroić w cienkie półpierścienie, skropić octem. Posyp cukrem, solą i pozostaw na 15 minut do namoczenia. Jabłka obrać, pokroić w paski, wymieszać z przygotowaną cebulą. Dopraw sałatkę olejem roślinnym, wymieszaj i włóż do salaterki. Udekoruj danie ziołami i jagodami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g

Podobne przepisy