Sałatka Langeron
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
cebulę obrać i pokroić w cienkie półpierścienie, skropić octem. Posyp cukrem, solą i pozostaw na 15 minut do namoczenia. Jabłka obrać, pokroić w paski, wymieszać z przygotowaną cebulą. Dopraw sałatkę olejem roślinnym, wymieszaj i włóż do salaterki. Udekoruj danie ziołami i jagodami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g