Sałatka warstwowa z wędzonym kurczakiem

świąteczne danie z produktów budżetowych! Dość szybki przepis na sałatkę francuską "panna młoda" z wędzonym kurczakiem i ziemniakami z zieloną cebulą, który mile zaskoczy wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 8 g
tłuszcze 52 % 15 g
węglowodany 21 % 6 g
167 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak łatwo i szybko przygotować sałatkę warstwową "panna młoda" z wędzonym kurczakiem na świątecznym stole, który z pewnością spodoba się wielu wspaniałym smakom? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania wspaniałej świątecznej sałatki w pośpiechu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozpocznij gotowanie i weź drobną tarkę, a następnie zetrzyj żółtka i białka z czterech jaj kurzych na głębokim talerzu osobno.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Weź drobną tarkę i zetrzyj dwa wcześniej ugotowane ziemniaki na głębokim talerzu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dość drobno posiekaj dziewięćdziesiąt gramów zielonej cebuli.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój jedną wędzoną pierś z kurczaka w małą, losową kostkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż liście sałaty do smaku na talerzu i umieść na nim odpowiedni kształt, a następnie rozłóż ziemniaki pierwszą równomierną warstwą.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Napełnij worek do szprycowania stu osiemdziesięcioma gramami majonezu i zrób z niego siatkę na wierzchu warstwy ziemniaków.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka w formie następnej równej warstwy i zrób siatkę majonezu na wierzchu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż drobno posiekaną zieloną cebulę w formie następnej równej warstwy.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozprowadź w formie następną równomierną warstwą startego żółtka i ułóż kolejną siatkę majonezu na wierzchu.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Weź drobną tarkę i wcieraj dziewięćdziesiąt gramów wstępnie zamrożonego topionego sera Przyjaźń na talerz i rozłóż go w formie kolejną warstwą.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Rozłóż ser w formie równomierną warstwą i zrób siatkę majonezu.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Ułóż starte białka w formie z końcową warstwą.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Umieść formę z gotowaną sałatką w lodówce na dwie do trzech godzin.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    W miarę upływu czasu uwolnij sałatkę od formy i udekoruj ją na wierzchu według własnych upodobań.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na przepis na szybkie przygotowanie świątecznej sałatki warstwowej "panna młoda", która mile zaskoczy wielu swoim wyrafinowanym bogatym smakiem! Przygotowana w pośpiechu oryginalna sałatka "panna młoda" z pożywną soczystą piersią z kurczaka, ziemniakami z zieloną cebulą i jajkiem kurzym bez wątpienia będzie jednym z ulubionych świątecznych stołów! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Liście sałaty - 12   kcal/100g

Podobne przepisy