ciasto twarogowe z soczystym wiciokrzewem bez pieczenia

niedrogi domowy deser z twarogu i jagód! Szybki i prosty przepis na przygotowanie lekkiego ciasta twarogowego z wiciokrzewem i mandarynkami bez użycia pieczenia, który mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 5 g
tłuszcze 25 % 8 g
węglowodany 59 % 19 g
171 kcal
IG: 21 / 0 / 79

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak szybko i łatwo zrobić ciasto twarogowe z soczystym wiciokrzewem bez pieczenia, które z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania deseru twarogowo-jagodowego z mandarynkami.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować żelatynę, weź małą patelnię i wlej do niej trzysta mililitrów zimnego mleka, a następnie wlej do niej trzydzieści pięć gramów żelatyny i dobrze wymieszaj wszystkie składniki, a następnie odstaw patelnię na pęcznienie żelatyny na piętnaście do dwudziestu minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż dwieście pięćdziesiąt gramów twarogu do dużej miski, wlej do niej dwieście gramów cukru i rozłóż trzysta pięćdziesiąt gramów kwaśnej śmietany.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej jedną łyżeczkę cukru waniliowego do wspólnej miski i zmiel wszystkie składniki blenderem na gładką masę twarogową.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włóż trzysta pięćdziesiąt gramów świeżo mrożonego wiciokrzewu do miski z masą twarogową.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zmiel wszystkie składniki w misce blenderem na gładką masę twarogowo-jagodową.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Po upływie czasu umieść patelnię z spęcznioną żelatyną na kuchence, a następnie stale mieszaj i rozpuszczaj żelatynę w niskiej temperaturze kuchenki, ale nie doprowadzaj do wrzenia.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Włóż trzy do czterech łyżeczek twarogu i masy jagodowej do rondla z żelatyną i dobrze wymieszaj.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wlej żelatynę z patelni do wspólnej miski i bardzo dobrze wymieszaj wszystkie składniki, aż będą gładkie.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Weź odpowiednią formę i posmaruj ją niewielką ilością oleju roślinnego, a następnie włóż do niej połowę masy twarogowo-jagodowej i plasterki obranych mandarynek.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozłóż pięćdziesiąt gramów drobno połamanych krakersów do formy.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Rozłóż pozostałą masę twarogowo-jagodową w formie, a następnie włóż do niej plastry obranych mandarynek.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Włóż pięćdziesiąt gramów drobno połamanych krakersów do formy i dociśnij łyżką, a następnie włóż formę do lodówki na trzy godziny lub zamrażarki na trzydzieści minut.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Po upływie czasu wyjmij ciasto z lodówki i uwolnij je z formy, a następnie zmiel pięćdziesiąt gramów białej czekolady i rozpuść w łaźni wodnej, ze stałym śledzeniem temperatury 43-45°c, możesz również użyć kuchenki mikrofalowej, a następnie dodaj do niej 1 łyżkę.mleko i barwnik, a następnie udekoruj przygotowane ciasto na wierzchu.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na dość szybki i prosty przepis na przygotowanie lekkiego ciasta twarogowego z soczystą jagodą i czekoladą bez pieczenia, który bez wątpienia spodoba się wielu wspaniałym smakom! Radzimy przygotować leniwe domowe ciasto z niedrogiego twarogu z jagodami bez pieczenia dla krewnych i przyjaciół, których kuszący smak jest po prostu niemożliwy do zapomnienia! Smacznego!  

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mandarynki - 33   kcal/100g
  • Mandarynki w puszkach - 40   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Wiciokrzew - 30   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Biała czekolada - 554   kcal/100g
  • Barwnik spożywczy - 0   kcal/100g
  • Ciasteczka Krakersowe - 504   kcal/100g

Podobne przepisy