skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Na początek kroję jeden specjalny Bochenek
Krok 2:
Następnie pokrój pomidora w kostkę i przenieś do wygodnego pojemnika na nadzienie
Krok 3:
Zetrzyj tam również częściowo wędzoną kiełbasę na grubej tarce
Krok 4:
Następnie zetrzyj ser na grubej tarce
Krok 5:
Doprawiamy wszystko majonezem
Krok 6:
Dokładnie wymieszaj
Krok 7:
Rozłóż gotowe nadzienie na bochenku
Krok 8:
Rozłóż mini pizze na blasze do pieczenia wysmarowanej olejem słonecznikowym i wyślij do nagrzanego piekarnika na około 15-20 minut.
kto nie lubi pizzy? Myślę, że takich będzie mniejszość! I w zasadzie pizza jest przygotowywana dość łatwo — ale w klasycznej wersji zawsze musisz przygotować ciasto. I nie zawsze jest czas (i chęć) na ten proces...
chcę ci powiedzieć, jak robię szybkie mini pizze bez ciasta... Jako podstawę używam zwykłego bochenka. Przygotowanie takiej przekąski zajmie ci 15 minut, nie więcej. Mini pizza na bochenku to ulubione danie śniadaniowe naszej rodziny. Jest pyszny, chrupiący i bardzo apetyczny.
jeśli nie wiesz, co ugotować na śniadanie i potrzebujesz prostego i pysznego przepisu na gorące kanapki, to trafiłeś na właściwy film. Dzisiaj powiem Ci, jak przygotować pyszne gorące kanapki z mini pizzą, które możesz łatwo przygotować samodzielnie, poświęcając na to minimum czasu. Mini pizza na bochenku w piekarniku lub gorące kanapki w piekarniku przepis krok po kroku. Ponadto, jeśli nie masz piekarnika lub po prostu jesteś zbyt leniwy, aby w nim gotować, możesz podgrzać gorące kanapki z mini pizzą przez kilka minut w kuchence mikrofalowej, będzie również bardzo smaczne.
mini pizza na bochenku w piekarniku, nazywana jest również "leniwą", wspaniałym rozwiązaniem na obfite śniadanie lub szybką przekąskę. W realiach współczesnego życia czasami nie ma czasu na przygotowanie pysznego śniadania, a taki przysmak może słusznie stać się ulubionym daniem "w pośpiechu".
"mini pizza". Chrupiące kanapki, uwielbiają je zarówno dzieci, jak i dorośli. Teraz wiesz, jak zrobić mini pizzę na bochenku w piekarniku, nie bój się wnosić swoich pomysłów i zmieniać składników.
majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona"Krakowska" - 466 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona "moskiewska" - 406 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g