ciasto twarogowe truskawkowo-bananowe z kwaśną śmietaną bez pieczenia

cóż, bardzo prosty przepis na wspaniały deser! Dość szybkie w przygotowaniu ciasto twarogowe z żelatyną, truskawkami i bananami bez pieczenia, które z pewnością zachwyci wielu i mile zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 4 g
tłuszcze 19 % 6 g
węglowodany 68 % 21 g
157 kcal
IG: 14 / 27 / 59

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić soczyste ciasto twarogowe z pachnącymi truskawkami i pachnącymi bananami bez pieczenia, które bez wątpienia spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pysznego twarogu truskawkowo-bananowego.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować masę żelatynową, weź rondel i wlej do niego trzydzieści pięć gramów żelatyny spożywczej, a następnie wlej trzysta mililitrów zimnego mleka do rondla.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki na patelni, a następnie odstaw na pęcznienie żelatyny.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Weź obszerną miskę i włóż do niej dwieście gramów twarogu, a następnie trzysta pięćdziesiąt gramów 15% kwaśnej śmietany.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej dwieście gramów cukru do miski i dodaj do niej jedną łyżeczkę cukru waniliowego.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Umieść dwa banany pokrojone na małe kawałki we wspólnej misce.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zmiel blenderem wszystkie składniki w misce na gładką, płynną masę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Umieść patelnię z żelatyną na kuchence i stale mieszając, rozpuść ją na małym ogniu, ale po prostu nie doprowadzaj do wrzenia.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Weź drobny sitko i odcedź masę żelatynową do dużej miski z twarogiem, a następnie wymieszaj wszystkie składniki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozłóż pół kilograma truskawek z dwoma bananami pokrojonymi na małe kawałki w misce z galaretką i wymieszaj wszystkie składniki.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Weź odpowiednią formę, mamy silikonową i posmaruj ją niewielką ilością oleju roślinnego, a następnie włóż do niej połowę ugotowanej masy owocowo-jagodowej i rozprowadź równomiernie.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Pokrusz do formy połowę stu pięćdziesięciu gramów słodkiego krakersa graham i rozprowadź w równej warstwie.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Równomiernie rozprowadź pozostałą masę jagodowo-owocową w formie.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Rozdrobnij pozostały słodki krakers do formy i rozprowadź go równomiernie, a następnie włóż formę do lodówki na dwie godziny lub włóż do zamrażarki na trzydzieści minut.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Po upływie czasu rozłóż ciasto z formy na talerzu i udekoruj je pokrojonymi kawałkami truskawek i drobno startą czekoladą.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Pokrój ciasto na porcje, które następnie rozłóż na talerzach i podawaj.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!

zwracamy uwagę na wspaniały przepis na szybkie i dość łatwe do zrobienia ciasto twarogowe truskawkowo-bananowe bez pieczenia. Orzeźwiające, soczyste, nieporównywalnie smaczne, piękne ciasto twarogowe z pachnącymi truskawkami i pachnącymi bananami, przygotowane bez żmudnego pieczenia na deser, z pewnością podbije każdego swoim doskonałym smakiem! Smacznego!

aby uzyskać danie z użyciem żelatyny, należy najpierw namoczyć żelatynę w zimnej przegotowanej wodzie. Im zimniejsza woda, tym lepiej. Żelatynę w arkuszach można po prostu włożyć do miski z wodą. Przed namoczeniem sproszkowanej żelatyny najpierw spłucz naczynia zimną wodą, aby kryształy nie przykleiły się do dna. Ważne jest, aby wlać żelatynę w proszku wodą i nie wlewać jej do wody. W przeciwnym razie nie można uniknąć grudek. Następnie pozwól żelatynie pęcznieć (dokładny czas jest podany na opakowaniu).
spuchnięta żelatyna jest podgrzewana do 70-80 stopni. W żadnym wypadku nie należy go doprowadzać do wrzenia!. W temperaturze 100 °C masa staje się włóknista i lepka, białko kolagenowe jest niszczone, a żelatyna traci swoje właściwości żelujące.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Ciasteczka Krakersowe - 504   kcal/100g

Podobne przepisy