skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić soczyste ciasto twarogowe z pachnącymi truskawkami i pachnącymi bananami bez pieczenia, które bez wątpienia spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pysznego twarogu truskawkowo-bananowego.
Krok 2:
Aby przygotować masę żelatynową, weź rondel i wlej do niego trzydzieści pięć gramów żelatyny spożywczej, a następnie wlej trzysta mililitrów zimnego mleka do rondla.
Krok 3:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki na patelni, a następnie odstaw na pęcznienie żelatyny.
Krok 4:
Weź obszerną miskę i włóż do niej dwieście gramów twarogu, a następnie trzysta pięćdziesiąt gramów 15% kwaśnej śmietany.
Krok 5:
Wlej dwieście gramów cukru do miski i dodaj do niej jedną łyżeczkę cukru waniliowego.
Krok 6:
Umieść dwa banany pokrojone na małe kawałki we wspólnej misce.
Krok 7:
Zmiel blenderem wszystkie składniki w misce na gładką, płynną masę.
Krok 8:
Umieść patelnię z żelatyną na kuchence i stale mieszając, rozpuść ją na małym ogniu, ale po prostu nie doprowadzaj do wrzenia.
Krok 9:
Weź drobny sitko i odcedź masę żelatynową do dużej miski z twarogiem, a następnie wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 10:
Rozłóż pół kilograma truskawek z dwoma bananami pokrojonymi na małe kawałki w misce z galaretką i wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 11:
Weź odpowiednią formę, mamy silikonową i posmaruj ją niewielką ilością oleju roślinnego, a następnie włóż do niej połowę ugotowanej masy owocowo-jagodowej i rozprowadź równomiernie.
Krok 12:
Pokrusz do formy połowę stu pięćdziesięciu gramów słodkiego krakersa graham i rozprowadź w równej warstwie.
Krok 13:
Równomiernie rozprowadź pozostałą masę jagodowo-owocową w formie.
Krok 14:
Rozdrobnij pozostały słodki krakers do formy i rozprowadź go równomiernie, a następnie włóż formę do lodówki na dwie godziny lub włóż do zamrażarki na trzydzieści minut.
Krok 15:
Po upływie czasu rozłóż ciasto z formy na talerzu i udekoruj je pokrojonymi kawałkami truskawek i drobno startą czekoladą.
Krok 16:
Pokrój ciasto na porcje, które następnie rozłóż na talerzach i podawaj.
Krok 17:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!
zwracamy uwagę na wspaniały przepis na szybkie i dość łatwe do zrobienia ciasto twarogowe truskawkowo-bananowe bez pieczenia. Orzeźwiające, soczyste, nieporównywalnie smaczne, piękne ciasto twarogowe z pachnącymi truskawkami i pachnącymi bananami, przygotowane bez żmudnego pieczenia na deser, z pewnością podbije każdego swoim doskonałym smakiem! Smacznego!
aby uzyskać danie z użyciem żelatyny, należy najpierw namoczyć żelatynę w zimnej przegotowanej wodzie. Im zimniejsza woda, tym lepiej. Żelatynę w arkuszach można po prostu włożyć do miski z wodą. Przed namoczeniem sproszkowanej żelatyny najpierw spłucz naczynia zimną wodą, aby kryształy nie przykleiły się do dna. Ważne jest, aby wlać żelatynę w proszku wodą i nie wlewać jej do wody. W przeciwnym razie nie można uniknąć grudek. Następnie pozwól żelatynie pęcznieć (dokładny czas jest podany na opakowaniu).
spuchnięta żelatyna jest podgrzewana do 70-80 stopni. W żadnym wypadku nie należy go doprowadzać do wrzenia!. W temperaturze 100 °C masa staje się włóknista i lepka, białko kolagenowe jest niszczone, a żelatyna traci swoje właściwości żelujące.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Ciasteczka Krakersowe - 504 kcal/100g