przekąska z soloną czerwoną rybą i twarogiem z serem

szybkie danie noworoczne z niedrogich produktów! Bardzo prosty przepis na przygotowanie idealnej przekąski z nadzieniem z twarogu z serem i czerwoną rybą z majonezem w plasterkach ogórka na świąteczny stół, który z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 12 g
tłuszcze 44 % 12 g
węglowodany 11 % 3 g
156 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak szybko i łatwo przygotować przekąskę z czerwoną rybą i twarogiem z serem w plasterkach ogórka na świąteczny stół, który z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania idealnego i pięknego świątecznego dania w postaci choinek.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować przekąskę na świątecznym stole, włóż sto pięćdziesiąt gramów świeżego twarogu do obszernej miski, a następnie dodaj do niej jedną łyżkę kwaśnej śmietany.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zmiel twaróg ze śmietaną w misce za pomocą blendera, aż uzyskasz gładką masę twarogową.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż pięćdziesiąt gramów wstępnie startego parmezanu do miski z twarogiem, drobno posiekanego koperku i jednego ząbka czosnku, który przepuszcza się przez prasę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż uzyskasz gładką i gęstą masę twarogowo-serową.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Weź dwieście gramów solonej lub wędzonej czerwonej ryby według własnych upodobań i pokrój ją w małe, losowe kostki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż pokrojone kawałki ryby do wspólnej miski i wymieszaj wszystkie składniki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj jedną łyżkę majonezu do wspólnej miski, czarny pieprz do smaku i ponownie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aż uzyskasz wymaganą konsystencję nadzienia.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pokrój dwa świeże ogórki na cienkie plasterki, a następnie na wymaganą liczbę plasterków na przemian rozłóż nieco więcej niż jedną łyżeczkę przygotowanego nadzienia.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Złóż nadziewane plastry w dość gęste bułki i rozłóż na talerzu.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Weź wymaganą liczbę wykałaczek i zbierz kawałki akordeonem, przybliżona odległość między zestawem powinna wynosić cztery centymetry.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Połącz powstały Akordeon w jodełkę z rolką, a następnie przymocuj mały kawałek czerwonej ryby na wykałaczce i posyp drobno posiekanym koperkiem.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Rozłóż dość szybko przygotowaną przekąskę w postaci osobliwych choinek na talerzu i podawaj na świątecznym stole noworocznym.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na dość szybki i prosty przepis na przygotowanie świątecznej przekąski z nadzieniem z twarogu z serem i soloną czerwoną rybą z majonezem w plasterkach ogórka, która ozdobi każdą uroczystą ucztę! Pamiętaj, aby zanotować i przygotować idealną przekąskę z soczystym ogórkiem, delikatnym twarogiem i aromatyczną czerwoną rybą na świątecznym stole zgodnie z proponowanym przez nas przepisem, który jest przygotowywany bardzo łatwo i jest dość niedrogi. Jeśli chcesz mile zaskoczyć odwiedzających przyjaciół i krewnych, ta szybka świąteczna przekąska przyjdzie ci z pomocą! Smacznego! 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg"vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g

Podobne przepisy