skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak szybko i łatwo przygotować przekąskę z czerwoną rybą i twarogiem z serem w plasterkach ogórka na świąteczny stół, który z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania idealnego i pięknego świątecznego dania w postaci choinek.
Krok 2:
Aby przygotować przekąskę na świątecznym stole, włóż sto pięćdziesiąt gramów świeżego twarogu do obszernej miski, a następnie dodaj do niej jedną łyżkę kwaśnej śmietany.
Krok 3:
Zmiel twaróg ze śmietaną w misce za pomocą blendera, aż uzyskasz gładką masę twarogową.
Krok 4:
Włóż pięćdziesiąt gramów wstępnie startego parmezanu do miski z twarogiem, drobno posiekanego koperku i jednego ząbka czosnku, który przepuszcza się przez prasę.
Krok 5:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż uzyskasz gładką i gęstą masę twarogowo-serową.
Krok 6:
Weź dwieście gramów solonej lub wędzonej czerwonej ryby według własnych upodobań i pokrój ją w małe, losowe kostki.
Krok 7:
Włóż pokrojone kawałki ryby do wspólnej miski i wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 8:
Dodaj jedną łyżkę majonezu do wspólnej miski, czarny pieprz do smaku i ponownie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aż uzyskasz wymaganą konsystencję nadzienia.
Krok 9:
Pokrój dwa świeże ogórki na cienkie plasterki, a następnie na wymaganą liczbę plasterków na przemian rozłóż nieco więcej niż jedną łyżeczkę przygotowanego nadzienia.
Krok 10:
Złóż nadziewane plastry w dość gęste bułki i rozłóż na talerzu.
Krok 11:
Weź wymaganą liczbę wykałaczek i zbierz kawałki akordeonem, przybliżona odległość między zestawem powinna wynosić cztery centymetry.
Krok 12:
Połącz powstały Akordeon w jodełkę z rolką, a następnie przymocuj mały kawałek czerwonej ryby na wykałaczce i posyp drobno posiekanym koperkiem.
Krok 13:
Rozłóż dość szybko przygotowaną przekąskę w postaci osobliwych choinek na talerzu i podawaj na świątecznym stole noworocznym.
Krok 14:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na dość szybki i prosty przepis na przygotowanie świątecznej przekąski z nadzieniem z twarogu z serem i soloną czerwoną rybą z majonezem w plasterkach ogórka, która ozdobi każdą uroczystą ucztę! Pamiętaj, aby zanotować i przygotować idealną przekąskę z soczystym ogórkiem, delikatnym twarogiem i aromatyczną czerwoną rybą na świątecznym stole zgodnie z proponowanym przez nas przepisem, który jest przygotowywany bardzo łatwo i jest dość niedrogi. Jeśli chcesz mile zaskoczyć odwiedzających przyjaciół i krewnych, ta szybka świąteczna przekąska przyjdzie ci z pomocą! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg"vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g