Sałatka z kurczaka i pieczarek w Koszyku serowym
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
filet z kurczaka ugotować w osolonej wodzie i drobno posiekać. Zetrzyj ser na średniej tarce, posiekaj orzechy, zmiażdż czosnek specjalnym urządzeniem. Posiekaj jabłka. Pieczarki smażyć na oleju roślinnym. Przygotowane składniki połączyć, doprawić śmietaną zmieszaną ze słodką musztardą i drobno posiekaną natką pietruszki i dokładnie wymieszać.
podawaj w koszach z serem. Aby je przygotować, wlej starty parmezan na dno patelni, podgrzewaj, aż ser się zetnie. Oddziel talerz sera od patelni ostrym drewnianym patyczkiem i, nie pozwalając mu ostygnąć, szybko połóż na dnie odwróconej szklanki lub miski sałatkowej o odpowiedniej wielkości. Ostudzić. Wyjmij z formy i napełnij sałatką.
talerz do serwowania udekoruj siatką dowolnego odpowiedniego sosu słodko-kwaśnego (Lubię teriyaki), ziarnami orzechów włoskich i posyp kilkoma jagodami żurawiny.
podawaj w koszach z serem. Aby je przygotować, wlej starty parmezan na dno patelni, podgrzewaj, aż ser się zetnie. Oddziel talerz sera od patelni ostrym drewnianym patyczkiem i, nie pozwalając mu ostygnąć, szybko połóż na dnie odwróconej szklanki lub miski sałatkowej o odpowiedniej wielkości. Ostudzić. Wyjmij z formy i napełnij sałatką.
talerz do serwowania udekoruj siatką dowolnego odpowiedniego sosu słodko-kwaśnego (Lubię teriyaki), ziarnami orzechów włoskich i posyp kilkoma jagodami żurawiny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Żurawina - 26 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g