kurczak z ananasem i grzybami

oryginalny przepis o pikantnym smaku dla smakoszy!
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 7 g
tłuszcze 26 % 5 g
węglowodany 37 % 7 g
100 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
ten przepis kulinarny przygotowałem specjalnie dla miłośników kuchni tajskiej. Ostatnio coraz więcej obywateli naszego rozległego kraju zaczęło lubić wakacje w Tajlandii. Dlatego tak szybko, jak Popularność tajskich kurortów, rośnie liczba miłośników tajskich potraw. Wśród ogromnej różnorodności absolutnie niesamowitych potraw można łatwo znaleźć takie, które można gotować w domu, we własnej kuchni.
na początek z kurczakiem usuwamy całą skórę, dobrze ją myjemy i odcinamy całe mięso z kości. Dodaj sól, mieloną paprykę do smaku, curry i rozłóż kurczaka na blasze do pieczenia pokrytej olejem. Teraz pokrój ananasy w plasterki i połóż na kurczaku, aby równomiernie go zamknąć, ale z przerwami. Pieczarki kroimy w talerze i układamy na ananasach. Pokrój również ser na cienkie talerze i połóż na grzybach. Na wierzchu obficie posmaruj kwaśną śmietaną i włóż do rozgrzanego piekarnika do pieczenia. Gotuj przez około trzydzieści minut. Jedzenie w końcu wychodzi niesamowicie delikatne i bardzo smaczne. Taki kurczak z ananasami i grzybami może stać się jednym z głównych dań przy świątecznym stole.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal / 100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" o zawartości tłuszczu 45% - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal / 100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Ananasy - 49   kcal / 100g
  • Ananasy w puszkach - 57   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Curry - 352   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Udko z kurczaka - 185   kcal/100g

Podobne przepisy