Kurczak z ananasem i grzybami
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
ten przepis kulinarny przygotowałem specjalnie dla miłośników kuchni tajskiej. Ostatnio coraz więcej obywateli naszego rozległego kraju zaczęło lubić wakacje w Tajlandii. Dlatego tak szybko, jak Popularność tajskich kurortów, rośnie liczba miłośników tajskich potraw. Wśród ogromnej różnorodności absolutnie niesamowitych potraw można łatwo znaleźć takie, które można gotować w domu, we własnej kuchni.
na początek z kurczakiem usuwamy całą skórę, dobrze ją myjemy i odcinamy całe mięso z kości. Dodaj sól, mieloną paprykę do smaku, curry i rozłóż kurczaka na blasze do pieczenia pokrytej olejem. Teraz pokrój ananasy w plasterki i połóż na kurczaku, aby równomiernie go zamknąć, ale z przerwami. Pieczarki kroimy w talerze i układamy na ananasach. Pokrój również ser na cienkie talerze i połóż na grzybach. Na wierzchu obficie posmaruj kwaśną śmietaną i włóż do rozgrzanego piekarnika do pieczenia. Gotuj przez około trzydzieści minut. Jedzenie w końcu wychodzi niesamowicie delikatne i bardzo smaczne. Taki kurczak z ananasami i grzybami może stać się jednym z głównych dań przy świątecznym stole.
na początek z kurczakiem usuwamy całą skórę, dobrze ją myjemy i odcinamy całe mięso z kości. Dodaj sól, mieloną paprykę do smaku, curry i rozłóż kurczaka na blasze do pieczenia pokrytej olejem. Teraz pokrój ananasy w plasterki i połóż na kurczaku, aby równomiernie go zamknąć, ale z przerwami. Pieczarki kroimy w talerze i układamy na ananasach. Pokrój również ser na cienkie talerze i połóż na grzybach. Na wierzchu obficie posmaruj kwaśną śmietaną i włóż do rozgrzanego piekarnika do pieczenia. Gotuj przez około trzydzieści minut. Jedzenie w końcu wychodzi niesamowicie delikatne i bardzo smaczne. Taki kurczak z ananasami i grzybami może stać się jednym z głównych dań przy świątecznym stole.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal / 100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" o zawartości tłuszczu 45% - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal / 100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal / 100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Udko z kurczaka - 185 kcal/100g