sałatka ze świeżych ogórków z matzoni
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty.Myjemy warzywa pod bieżącą, zimną wodą.
Krok 2:
Pokrój ogórek w kostkę, odstaw, spuść nadmiar płynu.
Krok 3:
Drobno posiekaj warzywa
Krok 4:
Zmiel ząbek czosnku według własnego uznania w dowolny znany sposób.
Krok 5:
Dodaj część czosnku, ziół, soli do masonu i wszystko wymieszaj.
Krok 6:
Połącz ogórki z ziołami, wymieszaj.
Krok 7:
Wymieszaj warzywa z matzoni.
Krok 8:
Formujemy sałatkę.
Krok 9:
Na wierzch polać sosem maczonowym z czosnkiem i ziołami
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Matzoni - 38 kcal/100g