skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Weź miód, cynamon, goździki, ziele angielskie, gałkę muszkatołową wymieszaj wszystkie składniki bez ich mielenia i mielenia.
Krok 2:
Wymieszaj i umieść w pojemniku w tym samym czasie najlepiej, aby pojemnik był szklany, w żadnym wypadku nie plastikowy, nawet spożywczy, można opcjonalnie wlać metalowy pojemnik ze stali spożywczej do pojemnika.Jako wskazówka, dlaczego bimber 45-50% z powodu jakiegokolwiek składnika kradnie stopień.
Krok 3:
Wlać bimber lub wódkę, alkohol, zamknąć pokrywkę, jeśli słoik ma 3 litry, można go zwinąć. I w ciemnym, chłodnym miejscu przez 14 dni, odcedź i odfiltruj, więc nie ma potrzeby mielenia, ponieważ trudniej jest filtrować. sam hibiskus jest traktowany jako podstawa, a więc możesz dowolnie lub samodzielnie barwić, cukier, kora dębu, orzech piniowy, Dąb, wiśnie.Używam różnych opcji, ponieważ początkowo przygotowuję bazę, czyli już z wiórów lub hibiskusa.
historia przepisu jest taka, że w XVIII wieku narodowości mieszkające na terytorium współczesnej Białorusi, a następnie Wielkiego Księstwa Litewskiego nazwa została zaczerpnięta z niemieckiego likieru jałowcowego, w tym czasie tylko zamożni bogaci ludzie mogli pozwolić na taki napój, ponieważ wszystkie przyprawy, z wyjątkiem miodu, były drogie.Wymieszaj miód, goździki, cynamon, gałkę muszkatołową, ziele angielskie i zalej bimber, wódkę, alkohol.Na głównym zdjęciu gotowego produktu, jak widać, mieszanina nie dodała żadnego koloru, cóż, wszystko zostało sfotografowane, zorientowałem się, jak, co umieścić i przedstawić przepis na Narodowy białoruski napój "Krambambulya" na prezentacji dla przyjaciół przeszedł z hukiem zarówno pod kebabem, jak i cytryną, ktoś nawet powiedział, że pójdzie pod czekoladą, słabszy napój podobał się kobietom, pod owocami. Cóż, ogólnie tak.Nie zapominaj, że poprzez użycie pomiarowe grozi konsekwencjami w postaci drżenia, bólu głowy i tak dalej. I mądrość ludowa. "Wino pijesz, ale sprawa rozumu" Omar Hayam.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Pieprz goździkowy (ziele angielskie) - 263 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g
- Bimber - 295 kcal/100g