Crumbambula białoruski napój

napój na każdą okazję na stole i na łonie natury. Ten przepis jest uniwersalny, ponieważ jeśli rozcieńczysz do zawartości alkoholu 40-45% (zastosowano tabelę Fertmanna), lekko podgrzany jako zapobieganie przeziębieniom, jeśli przygotujesz 25% zawartości alkoholu w alkoholu i schłodzisz do 14, a następnie napój tonizujący.
HoshuugAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 7 % 1 g
węglowodany 87 % 13 g
307 kcal
IG: 23 / 0 / 77

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 14 d
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Weź miód, cynamon, goździki, ziele angielskie, gałkę muszkatołową wymieszaj wszystkie składniki bez ich mielenia i mielenia.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wymieszaj i umieść w pojemniku w tym samym czasie najlepiej, aby pojemnik był szklany, w żadnym wypadku nie plastikowy, nawet spożywczy, można opcjonalnie wlać metalowy pojemnik ze stali spożywczej do pojemnika.Jako wskazówka, dlaczego bimber 45-50% z powodu jakiegokolwiek składnika kradnie stopień.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlać bimber lub wódkę, alkohol, zamknąć pokrywkę, jeśli słoik ma 3 litry, można go zwinąć. I w ciemnym, chłodnym miejscu przez 14 dni, odcedź i odfiltruj, więc nie ma potrzeby mielenia, ponieważ trudniej jest filtrować. sam hibiskus jest traktowany jako podstawa, a więc możesz dowolnie lub samodzielnie barwić, cukier, kora dębu, orzech piniowy, Dąb, wiśnie.Używam różnych opcji, ponieważ początkowo przygotowuję bazę, czyli już z wiórów lub hibiskusa.

historia przepisu jest taka, że w XVIII wieku narodowości mieszkające na terytorium współczesnej Białorusi, a następnie Wielkiego Księstwa Litewskiego nazwa została zaczerpnięta z niemieckiego likieru jałowcowego, w tym czasie tylko zamożni bogaci ludzie mogli pozwolić na taki napój, ponieważ wszystkie przyprawy, z wyjątkiem miodu, były drogie.Wymieszaj miód, goździki, cynamon, gałkę muszkatołową, ziele angielskie i zalej bimber, wódkę, alkohol.Na głównym zdjęciu gotowego produktu, jak widać, mieszanina nie dodała żadnego koloru, cóż, wszystko zostało sfotografowane, zorientowałem się, jak, co umieścić i przedstawić przepis na Narodowy białoruski napój "Krambambulya" na prezentacji dla przyjaciół przeszedł z hukiem zarówno pod kebabem, jak i cytryną, ktoś nawet powiedział, że pójdzie pod czekoladą, słabszy napój podobał się kobietom, pod owocami. Cóż, ogólnie tak.Nie zapominaj, że poprzez użycie pomiarowe grozi konsekwencjami w postaci drżenia, bólu głowy i tak dalej. I mądrość ludowa. "Wino pijesz, ale sprawa rozumu" Omar Hayam.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Pieprz goździkowy (ziele angielskie) - 263   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g
  • Bimber - 295   kcal/100g

Podobne przepisy