sok z borówki brusznicy bez gotowania

Super zdrowy napój! Bez gotowania! Maksimum witamin! Napój owocowy z borówki brusznicy bez gotowania to bomba witaminowa. Taki napój stanie się potężnym pomocnikiem w walce z infekcjami, nasyci organizm witaminami i przydatnymi pierwiastkami śladowymi, doda siły. Napój owocowy można pić zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci i tylko dla Zabawy. Napój dobrze gasi pragnienie. Taki napój owocowy jest odpowiedni dla osób przestrzegających diety surowej żywności, wegetarianizmu.
viktorinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 4 g
18 kcal
IG: 33 / 0 / 67

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

Napój owocowy można gotować na wiele sposobów. Na przykład można go ugotować lub można się bez niego obejść. Chcę dziś opowiedzieć o drugiej metodzie przygotowania leczniczego i smacznego napoju... Ze względu na fakt, że napój owocowy nie zostanie poddany obróbce cieplnej, borówka brusznica zachowa wszystkie swoje witaminy. Zwłaszcza te dzikie jagody są bogate w witaminę C, co czyni je doskonałymi pomocnikami w zwalczaniu infekcji i przeziębień.

borówki brusznicy do napojów owocowych można używać zarówno świeżych, jak i mrożonych. W drugim przypadku jagody należy wcześniej wyjąć z zamrażarki, aby miały czas na rozmrożenie. Oczywiście możesz wlać jagody ciepłą wodą, przytrzymać przez kilka minut i spuścić wodę. Przyspieszy to proces, ale nadal lepiej będzie rozmrażać jagody stopniowo, naturalnie, w temperaturze pokojowej. Jeśli weźmiemy świeże jagody, sortujemy je, usuwając zepsute, a następnie myjemy Borówki pod bieżącą wodą.

następnie przenieś borówki brusznicy na sito, które należy zainstalować na rondlu lub odpowiedniej misce. Przetrzyj jagody przez sito, pozostawiając w nim tylko ciasto. Przez to ciasto wlej ilość wody wskazaną w przepisie do pojemnika, ponownie naciskając łyżką Skórki jagód. Woda powinna być ciepła lub gorąca - według własnego gustu.

czekamy, aż woda ostygnie do 30-40 stopni, jeśli była gorąca. Następnie dodaj miód do napoju. Najlepiej używać świeżego miodu, płynnego. Ale w zasadzie każdy się nada - po prostu gęsty miód rozpuści się dłużej w ciepłej wodzie. Wszystko dokładnie wymieszaj.



napój jest gotowy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Borówka brusznica - 43   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy