skład / składniki
metoda gotowania
Napój owocowy można gotować na wiele sposobów. Na przykład można go ugotować lub można się bez niego obejść. Chcę dziś opowiedzieć o drugiej metodzie przygotowania leczniczego i smacznego napoju... Ze względu na fakt, że napój owocowy nie zostanie poddany obróbce cieplnej, borówka brusznica zachowa wszystkie swoje witaminy. Zwłaszcza te dzikie jagody są bogate w witaminę C, co czyni je doskonałymi pomocnikami w zwalczaniu infekcji i przeziębień.
borówki brusznicy do napojów owocowych można używać zarówno świeżych, jak i mrożonych. W drugim przypadku jagody należy wcześniej wyjąć z zamrażarki, aby miały czas na rozmrożenie. Oczywiście możesz wlać jagody ciepłą wodą, przytrzymać przez kilka minut i spuścić wodę. Przyspieszy to proces, ale nadal lepiej będzie rozmrażać jagody stopniowo, naturalnie, w temperaturze pokojowej. Jeśli weźmiemy świeże jagody, sortujemy je, usuwając zepsute, a następnie myjemy Borówki pod bieżącą wodą.
następnie przenieś borówki brusznicy na sito, które należy zainstalować na rondlu lub odpowiedniej misce. Przetrzyj jagody przez sito, pozostawiając w nim tylko ciasto. Przez to ciasto wlej ilość wody wskazaną w przepisie do pojemnika, ponownie naciskając łyżką Skórki jagód. Woda powinna być ciepła lub gorąca - według własnego gustu.
czekamy, aż woda ostygnie do 30-40 stopni, jeśli była gorąca. Następnie dodaj miód do napoju. Najlepiej używać świeżego miodu, płynnego. Ale w zasadzie każdy się nada - po prostu gęsty miód rozpuści się dłużej w ciepłej wodzie. Wszystko dokładnie wymieszaj.
napój jest gotowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Borówka brusznica - 43 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g