herbata Sakura

zorganizuj rodzinną herbatę inspirowaną Japonią. Herbata Sakura nie różni się jasnym kolorem, nabiera lekko różowawego odcienia, ale mimo to jest bogata w elegancki aromat. Przygotowanie japońskiej herbaty różni się od parzenia zwykłych herbat, zdecydowanie warto spróbować!
KandinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 3 g
3 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

1. Wyciągamy kilka kwiatów wiśni z opakowania, Lekko strząsamy z nich sól.

2. Rozłóż kwiaty w jednym z kubków, wlej gorącą wodę do około 1/3 całkowitej objętości kubka. Odstawiamy na minutę.

3. Następnie łyżeczką przenosimy Sakurę do innej filiżanki, napełniamy ją również gorącą wodą w 3/4 całkowitej objętości.

4. Dajemy herbatę zaparzoną przez 1-2 minuty, w razie potrzeby napój można osłodzić.

ciesz się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sakura - 60   kcal/100g

Podobne przepisy