domowe Martini

Twoja rodzina i przyjaciele z pewnością docenią to cudowne Martini! W rzeczywistości przepis na domowe Martini jest dość prosty i stanowi wspaniały element świąt, przyjęć i po prostu przyjaznych spotkań. Nie chcę wydawać pieniędzy na zakupione Martini, więc postanowiłem zrobić domowe.
EllaRosaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 10 g
107 kcal
IG: 44 / 0 / 56

metoda gotowania

czas gotowania: 16 D 40 min

wlej wszystkie zioła i przyprawy do słoika, wlej 85 ml. alkohol i 25 ml. woda. Dobrze wymieszaj zawartość słoika, umieść w ciemnym miejscu na 2 tygodnie, aby zaparzyć w temperaturze pokojowej, od czasu do czasu wymieszaj napar ziołowy.
po filtrowaniu aromatycznego naparu przez 2-4 warstwy gazy,a następnie przez watę. Odstawiamy jeszcze kilka dni.
zrób sam wermut. W słoiku 1 L. wlej 50 ml alkoholu, 8 ml. aromatyczny napar (ilość podparta eksperymentalnie do smaku), syrop cukrowy i białe wino. Wymieszaj, spróbuj wermutu-jeśli nie ma wystarczającej ilości aromatu, możesz dodać aromatyczny napar ziołowy. Możesz pić od razu, ale możesz odpocząć od wermutu przez tydzień. Domowe Martini jest gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kardamon - 311   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wanilia - 288   kcal/100g
  • Jałowiec - 116   kcal/100g
  • Jagody jałowca - 116   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Czarny Bez - 73   kcal/100g
  • Alkohol - 221   kcal/100g
  • Piołun - 32   kcal/100g
  • Stokrotka - 9   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g

Podobne przepisy