domowe ciasto lasagne

delikatne, elastyczne i miękkie ciasto na pyszną lasagne! Ciasto jest proste w przygotowaniu, można je przygotować na przyszłość i przechowywać w zamrażarce. W każdej chwili wyjęli, włożyli nadzienie i wysłali do piekarnika. Całe danie jest gotowe! Lasagne według tego przepisu jest smaczna i satysfakcjonująca. Smacznego!
koteѼAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 8 g
tłuszcze 12 % 7 g
węglowodany 75 % 45 g
266 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 20 min

1. Przesiej mąkę do głębokiej miski i wmieszaj do niej 2 jajka.

2. Dodaj zimną wodę i sól.

3. Zagnieść ciasto. Stopniowo dodawaj oliwę z oliwek.

4. Ciasto pozostawiamy na stole na około 30 minut, przykrywając folią.

5. Ciasto dzielimy na 6 części.

6. Każdą kiełbasę zwijamy tak cienko, jak to możliwe.

7. Przykryj ręcznikiem i pozostaw zwinięte ciasto do wyschnięcia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Mąka kukurydziana - 368   kcal/100g
  • Pełnoziarnista mąka kukurydziana razowa - 355   kcal/100g
  • Mąka kukurydziana pełnoziarnista przesiana - 362   kcal/100g
  • Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami vitaminisir - 364   kcal/100g
  • Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami newitaminiza - 364   kcal/100g

Podobne przepisy