domowe ciasto lasagne
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Przesiej mąkę do głębokiej miski i wmieszaj do niej 2 jajka.
2. Dodaj zimną wodę i sól.
3. Zagnieść ciasto. Stopniowo dodawaj oliwę z oliwek.
4. Ciasto pozostawiamy na stole na około 30 minut, przykrywając folią.
5. Ciasto dzielimy na 6 części.
6. Każdą kiełbasę zwijamy tak cienko, jak to możliwe.
7. Przykryj ręcznikiem i pozostaw zwinięte ciasto do wyschnięcia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Mąka kukurydziana - 368 kcal/100g
- Pełnoziarnista mąka kukurydziana razowa - 355 kcal/100g
- Mąka kukurydziana pełnoziarnista przesiana - 362 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami vitaminisir - 364 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami newitaminiza - 364 kcal/100g