skład / składniki
metoda gotowania
ponieważ ciasta pieczą się bardzo szybko, najpierw przygotujemy krem. Wlej mleko do rondla, rozbij 2 jajka, dodaj cukier waniliowy, 60 g mąki, cukier i umieść na wolnym ogniu. Wszystko mieszamy.
mieszając od czasu do czasu, gotuj. Gdy krem się zagotuje i zgęstnieje, dodaj masło i zdejmij z ognia.
podczas gotowania kremu zacznijmy robić ciasta. Natychmiast podgrzej patelnię na średnim ogniu. Do miski wysyłamy mleko skondensowane, 1 jajko, proszek do pieczenia. Mieszać.
następnie - 350 g przesianej mąki, wymieszaj. Dodaj kolejne 100 g mąki i zagniataj ciasto rękami. Ciasto dzielimy na 8 części.
rozwałkuj każdą część i użyj talerza, aby wyciąć równe okrągłe ciasta.
piecz ciasta na patelni bez dodawania oleju przez 1 minutę z jednej strony i 30 sekund z drugiej strony.
Zbierz ciasto: rozłóż ciasto, a następnie posmaruj kremem. Powtarzamy proces ze wszystkimi ciastami.
posiekaj orzechy włoskie i posyp ciasto na wierzchu.
szybkie ciasto quiche jest gotowe.
wskazane jest pozostawienie ciasta z kremem w lodówce na 2 godziny.
smacznego dla wszystkich!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g