ciasto lasagne w maszynie do chleba
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Rozbij jajka do pojemnika wypiekacza do chleba, wlej olej roślinny, dodaj sól i przesiej mąkę.
2. Wybierz program "ciasto" i ustaw czas gotowania - 15 minut.
3. Okazuje się, że jest to idealne ciasto! Zawijamy go w torbę (lub folię spożywczą), zostawiamy "odpocząć" na pół godziny.
4. Następnie wyjmujemy ciasto (od razu powiem, że lepiej podzielić je na dwie części, ponieważ łatwiej jest rozwałkować mniejszą objętość). Ugniatamy go i zwijamy tak cienko, jak to możliwe (grubość 1-2 mm). Tniemy na arkusze o pożądanym rozmiarze (skupiamy się na dnie formy) i używamy zgodnie z przeznaczeniem.
tak jest! I bez kłopotów!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g