włoskie ciasto lasagne
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Przesiej mąkę przez sito do naczynia.
2. Ubij jajko wodą i dodaj sól i oliwę z oliwek.
3. Do mąki Wprowadzamy mieszaninę jajek i zagniatamy ciasto, około 10 minut, powinno stać się jednorodne bez grudek.
4. Odkłada ciasto na 30 minut, gluten z mąki pęcznieje, a ciasto staje się bardziej elastyczne.
5. Rozwałkuj ciasto tak cienko, jak to możliwe i pokrój w kwadraty. Przykryj ciasto papierowymi serwetkami i pozwól mu wyschnąć.
całe nasze ciasto jest gotowe. Zaczynamy robić lasagne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g