włoskie ciasto lasagne

co może być lepszego niż domowy test? Sami gotujemy pyszne! Jedną z najsmaczniejszych kuchni na świecie są oczywiście Włochy. Kto nie próbował lasagne, radzę przygotować ten przepis. Istnieje wiele opcji nadzienia na każdy gust. Włącz wyobraźnię i zacznij gotować!
SzczurAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 9 g
tłuszcze 15 % 9 g
węglowodany 70 % 42 g
279 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h

1. Przesiej mąkę przez sito do naczynia.

2. Ubij jajko wodą i dodaj sól i oliwę z oliwek.

3. Do mąki Wprowadzamy mieszaninę jajek i zagniatamy ciasto, około 10 minut, powinno stać się jednorodne bez grudek.

4. Odkłada ciasto na 30 minut, gluten z mąki pęcznieje, a ciasto staje się bardziej elastyczne.

5. Rozwałkuj ciasto tak cienko, jak to możliwe i pokrój w kwadraty. Przykryj ciasto papierowymi serwetkami i pozwól mu wyschnąć.

całe nasze ciasto jest gotowe. Zaczynamy robić lasagne!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy