ciasto naleśnikowe na kefirze, oleju roślinnym i skrobi
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
wymieszaj kefir w temperaturze pokojowej z cukrem, solą, jajkami.
przesiej mąkę skrobią. Dodaj suchą mieszankę do kefiru, wymieszaj. Zgasić sodę wrzącą wodą i wlać do ciasta, wymieszać. Dodaj olej roślinny i wymieszaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g