skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby zrobić ciasto, ubij jajka w misce. Dodaj zmiękczone masło, kefir, sól i proszek do pieczenia.
Krok 2:
Dodając stopniowo mąkę, zagniataj miękkie ciasto i pozostaw do odpoczynku.
Krok 3:
Do nadzienia drobno posiekaj (bardzo drobno) cebulę i ziemniaki.
Krok 4:
Dodaj warzywa do mielonego mięsa, dopraw i wymieszaj.
Krok 5:
Wcześniej włącz piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Podziel ciasto na kulki wielkości jaja kurzego.
Krok 6:
Rozwałkuj ciasto. Rozłóż nadzienie. Podczas przypinania krawędzi uformuj WAK-belyashi, pozostawiając otwór.
Krok 7:
Posmaruj boki żółtkiem. Włóż bielyashiki do piekarnika na 15 minut.
Krok 8:
Następnie wyjmij blachę do pieczenia, wlej bulion mięsny do każdego białego i włóż blachę do pieczenia z powrotem do piekarnika na 40 minut.
Krok 9:
Wnętrze belyashi jest bardzo gorące, ostrożnie!
<p>miłego!</p>
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Bulion mięsny - 34 kcal/100g