ciasto do pieczenia w piekarniku

Proste ciasto na WAK-belyashy! Jest łatwy w przygotowaniu i okazuje się pyszny! Domowe wypieki są zawsze lepsze niż sklepowe. Dlatego nie kupujemy już bielaków w restauracjach, ale gotujemy je (smaczne i zdrowe) w domu!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 7 g
tłuszcze 36 % 14 g
węglowodany 46 % 18 g
221 kcal
IG: 28 / 0 / 72

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby zrobić ciasto, ubij jajka w misce. Dodaj zmiękczone masło, kefir, sól i proszek do pieczenia.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodając stopniowo mąkę, zagniataj miękkie ciasto i pozostaw do odpoczynku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Do nadzienia drobno posiekaj (bardzo drobno) cebulę i ziemniaki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj warzywa do mielonego mięsa, dopraw i wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wcześniej włącz piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Podziel ciasto na kulki wielkości jaja kurzego.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozwałkuj ciasto. Rozłóż nadzienie. Podczas przypinania krawędzi uformuj WAK-belyashi, pozostawiając otwór.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posmaruj boki żółtkiem. Włóż bielyashiki do piekarnika na 15 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie wyjmij blachę do pieczenia, wlej bulion mięsny do każdego białego i włóż blachę do pieczenia z powrotem do piekarnika na 40 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wnętrze belyashi jest bardzo gorące, ostrożnie!

<p>miłego!</p>

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Bulion mięsny - 34   kcal/100g

Podobne przepisy