przepisy na mięso w piekarniku w wielu rodzinach są przekazywane z pokolenia na pokolenie, każda gospodyni ma swój własny sekret gotowania pysznego przysmaku.
w piekarniku każdy rodzaj mięsa jest idealny: kaczka, jagnięcina, wieprzowina, kurczak, wołowina, indyk. W połączeniu z pachnącymi przyprawami, ziołami i warzywami pojawia się apetyczny posiłek, który cieszy się nieopisanym aromatem. Zwykle piecze się całe kawałki bez kości, ale żeberka będą niesamowicie smaczne.
polędwica, filet, łopatka, miąższ, szynka są pieczone na blachach do pieczenia, czasem wstępnie marynowane, aby produkt był bardziej miękki i podkreślał jego naturalny smak. Gotowe danie kusi złotą skórką, która jest niesamowicie przyjemnie chrupiąca.
mięsne danie główne z piekarnika idealnie komponuje się z dodatkami z gotowanych na parze warzyw, ziemniaków, ryżu i świeżych sałatek z lekkim dressingiem. Podaje się do niego czerwone Wino i kromki białego chleba. To danie to świetna opcja na rodzinny obiad i przyjazne spotkanie, gdy chcesz zadowolić bliskich czymś wyjątkowym.
Naucz się obsługiwać piekarnik-przeczytaj artykuł Jak gotować w piekarniku pysznie według niewłaściwych przepisów . Od teraz wszystko, co w nim ugotujesz, zawsze okaże się tak, jak powinno!