Fioletowy & ndash; ulubieniec Kaukazu i Azji. Tam nazywa się Rayhon (przetłumaczone przez «pachnący»). Z nim gotuje się wszystko & ndash; od pysznego płynnego i gorącego po & laquo; kompot & raquo;.
zupy z tą zielenią są bogate w smaki i zapach włoskich ulic. Po prostu dekorując szybką zupę puree jednym liściem, gospodyni podaje zupełnie inny obiad. Smak & ndash; jest niesamowity, przepis jest zwyczajny. Ciemny wygląd dodaje się podczas gotowania & ndash; traci kolor ,ale nadaje potrawie całą gamę smaku domowym potrawom.
prawie każdy naród gotuje z nim gorąco. We włoskiej tradycji kulinarnej zwyczajowo przed podaniem używa się liści w Kolorze zioła (przepisy - makaron, risotto, sałatki). W azjatyckiej i kaukaskiej – na początku (dania mięsne, gulasze, gulasze).
aby wysuszyć tę przyprawę, musisz odciąć liście i wysuszyć je przez kilka dni w cieniu. Przechowywać w płóciennej torbie. Czy wyszło pięknie? Zajmuje dużo miejsca? Szybko i łatwo przetrzyj obrabiany przedmiot przez sito lub drobny durszlak & ndash; przyprawa będzie lepsza niż w sklepie. I kompaktowy!
jest dodawany do deserów i dżemów. Idealny i prosty dżem pochodzi z truskawek z miętą i bazylią. Składniki te należy posypać cukrem, poczekać na pojawienie się soku, zagotować, usunąć liście, puree i pozostawić na zimę. Im dłużej jest zaparzony & ndash; tym bardziej harmonijna jest nie Złota grzanka lub Bruschetta.
181 kcal
35 minutes
Pyszne, aromatyczne naleśniki z chrupiącą skórką! Irisha autor przepisu
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Na śniadanie
- Pieczenie
- Jajka
- Mięso i produkty mięsne
- Ser
- Nabiał
- Warzywa
- Mąka
- Słodkie
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Tłuszcze i oleje
- Bazylia
- Z papryką
- Sól
- Ocet
- Dania z olejem roślinnym
- Masło
- Smażenie
- Na patelni
- Naleśniki i naleśniki
- Pieczenie bez drożdży
- Ciasto niesłodzone
- Przepisy na 8 marca
- Jajka z pomidorami
- Półfabrykaty mięsne
- Śniadanie z jajek
- Mleko
- Z pomidora
- Sałaty
- Cukier