ser ryazhenka
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej sfermentowane mleko i kefir do dużego pojemnika.
2. Dodaj niesłodzony jogurt naturalny do mieszanki sfermentowanego mleka i kefiru.
3. Wlej sok z cytryny, wszystko wymieszaj.
4. Przykryj durszlak gazą złożoną z kilku warstw.
5. Wlej mieszaninę do durszlaka, poczekaj, aż cała serwatka spłynie.
6. Usuwamy przyszły ser w lodówce na jeden dzień.
7. Teraz ser należy zawiesić lub umieścić na nim ładunek. W tej formie pozostaw na kolejne 12 godzin.
8. Drobno posiekaj suszone pomidory i liście bazylii, Dodaj do sera, wymieszaj.
gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Ryazhenka - 85 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Suszone pomidory - 213 kcal/100g

