najważniejsze jest to, że enzymy redukujące mleko nie są zaangażowane w operację. Podczas dojrzewania tej konsystencji może być wytwarzany przez różne bakterie mleczne niezbędny kwas. Możesz go przygotować, używając dodatkowych składników w postaci octu, kwasu cytrynowego lub zwykłej cytryny. Prostota komponentów nie oznacza, że można je szybko wyprodukować, czasochłonny proces nie zawsze uzasadnia inwestycję.
każda gospodyni domowa ma własne przepisy na domowy ser, które od dawna przypadły do gustu całej rodzinie. Ich trwałość jest kilkakrotnie krótsza, a możliwości są dość często ograniczone. Mimo to takie pyszne dania już wypełniły swoją niszę. Indie mają swój własny specjalny rodzaj produktu o nazwie Paneer. Dodaje się do niego przyprawy i można je jeść ze specjalnym sosem, ziołami i przyprawami. Sery solankowe przygotowywane są na bazie solanki, najbardziej znane: suluguni, feta, mozzarella.
130 kcal
12 hours10 minutes
Zwykłych produktów, tanie, proste, łatwe! Ser Philadelphia to przepis na
136 kcal
4 hours
Najsmaczniejsze, ze zwykłych produktów, zdrowe! Domowy ser suluguni nie zawiera
214 kcal
3 hours
Piękny, pyszny, niedrogi i łatwy do gotowania! Bułka z roztopionym serem i
Powiązane i dodatkowe kategorie: