filet z kurczaka w kefirze z bazylią
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój filet z kurczaka na kawałki, sól, pieprz, dodaj bazylię do smaku, marynuj w kefirze lub jogurcie przez kilka godzin (najlepiej na noc).
- smażyć na oleju roślinnym.
- smażyć na oleju roślinnym.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
