marynata MIODOWA na occie balsamicznym dla kurczaka
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej miód do miski, dodaj do niego ocet balsamiczny.
2. Dodaj musztardę do miodu i octu.
3. Obierz czosnek, wyciśnij przez prasę(lub możesz drobno posiekać).
4. Umieść oregano, bazylię i posiekany czosnek w misce z resztą składników.
5. Dodaj sól i pieprz do smaku, wszystko dokładnie wymieszaj. Konieczne jest rozpuszczenie miodu.
marynata jest gotowa i możesz posmarować nią kurczaka. Dobrze jest pozostawić mięso do marynowania przez kilka godzin, ale możesz je ugotować od razu.
miłego gotowania!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Oregano wytrawne - 306 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g

