jednak, jak wyglądałby ten produkt,
Robienie chleba
opiera się na dwóch komponentach. Ten
mąka
i woda. Jesteśmy przyzwyczajeni do jedzenia chleba żytniego i pszennego. Ale do przygotowania tego produktu można również użyć ryżu, kukurydzy i każdej innej mąki. Aby nadać produktowi aromat i specjalny smak, zaleca się pieczenie chleba z dodatkiem sera, orzechów i pachnących ziół.
Jak zrobić płaski chleb? Chleb o płaskim kształcie wykonany jest z takiego ciasta, które zawiera mąkę, sól i wodę. Taki chleb wypiekany jest z mąki kukurydzianej, jęczmiennej, jaglanej lub gryczanej. Aby to zrobić, ciasto ugniata się, zwija, układa na blasze do pieczenia i umieszcza w piekarniku lub na otwartym ogniu. Taki chleb nie rośnie podczas pieczenia i nazywa się go przaśnym. Jest łatwy do zrobienia, jeśli gotujemy w domu w zwykłym piekarniku. Obecnie
domowy chleb
można gotować w specjalnej maszynie do chleba.
jeśli do ciasta dodaje się inne niż zwykłe składniki
drożdże
i pozwól mu podejść przed pieczeniem, a następnie otrzymaj chleb drożdżowy. Fermentacja drożdży uwalnia dwutlenek węgla i podnosi ciasto, które staje się puszyste. Taki
chleb w maszynie do chleba
pieczone w wysokiej temperaturze. Na gotowym produkcie widoczne są małe otwory, które powstały za pomocą dwutlenku węgla i powietrza.
chleb wraz z białkami zawiera dużo skrobi. Zawiera również dietetyczne włókna roślinne. Chleb należy przechowywać w specjalnych pojemnikach na chleb, a następnie nie zaciera się przez długi czas i zachowuje świeżość przez kilka dni.
z chleba można przygotować wiele ciekawych potraw: budyń, grzanki, kanapki, tosty. O tym, jak gotować grzanki w najluchszy sposób, możesz dowiedzieć się z przepisów na stronie internetowej.
19 kcal
4 days
Świetny kwas buraczany wychodzi na tym zakwasie, spróbuj! WhiteSin autor
199 kcal
45 minutes
Nie trać czasu na robienie ciasta na arkusze - użyj chleba pita. Milada autor
32 kcal
14 days25 minutes
Zadbaj o swoje zdrowie! Przygotuj napój leczniczy!
123 kcal
4 days
Przygotuj kwas chlebowy z zakwasu na soku brzozowym. Proste i smaczne!
138 kcal
35 minutes
Oryginalny, apetyczny i prosty! Zaskocz wyjątkowych gości!
28 kcal
5 days5 minutes
Leczniczy i pyszny napój można doskonale przechowywać! Zapoznajmy się z jednym z
51 kcal
2 days2 hours30 minutes
Napój, który chcesz pić przez cały rok! Sok brzozowy jest najzdrowszym napojem,
166 kcal
1 hour
Bułka na świątecznym stole wygląda bardzo smacznie i pięknie. Esenija autor
52 kcal
3 hours30 minutes
Przygotuj zdrowy kwas chlebowy bez większych kłopotów! I jest pyszne!
23 kcal
10 days30 minutes
Poznaj sekret pysznego barszczu, przeczytaj przepis i przygotuj kwas chlebowy! .
32 kcal
4 days
Ciemne, pachnące, smaczne i orzeźwiające - na ucztę! Domowe piwo chlebowe
42 kcal
3 days45 minutes
Tradycyjny rosyjski napój-życiodajna wilgoć! Dzięki temu przepisowi możesz
52 kcal
2 days
Świeżo przygotowany domowy kwas chlebowy pomoże ugasić pragnienie. Krakersy i
254 kcal
30 minutes
Prosta i szybka wersja przepisu na strudel. Prosta i szybka wersja przepisu na
45 kcal
2 days7 hours
Popularny rosyjski napój orzeźwiający. Przygotowanie jest łatwe i szybkie!
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Naczynia kuchenne
- Drugie danie
- Jajka
- Mięso i produkty mięsne
- Ser
- Nabiał
- Grzyb
- Warzywa
- Wypieki
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Tłuszcze i oleje
- Chleb pszenny
- Z papryką
- Sól
- Przepisy w folii
- Masło
- Pulpety
- Drugie z mięsa
- Drugie z cukinii
- Z wieprzowiny
- Z wołowiny
- Z twardego sera
- Mleko
- Pieczarki z serem
- Pieczarki z cebulą
- Z cukinii
- Z cebula