z dostępnych składników można przygotować obfitą zapiekankę pod skórką serową lub podawać kawałki rybki na poduszce warzywnej. Ryba gotowana w piekarniku nie jest smażona w dużej ilości oleju, ale gotowana pod wpływem wysokich temperatur we własnym soku. Zachowuje wszystkie przydatne pierwiastki śladowe i witaminy, A w połączeniu z warzywami tworzy harmonijny duet kulinarny. Atrakcyjny wygląd i apetyczny aromat nie pozostawiają obojętnym nawet najbardziej wymagających smakoszy.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
przepisy na ryby z warzywami przydadzą się zwolennikom zdrowej diety. Do przygotowania potraw można użyć ryb morskich i rzecznych, a część warzywną można stworzyć z ziemniaków, kalafiora, marchwi, cukinii, cukinii, cebuli. Danie zawiera minimum kalorii i tłuszczu, maksimum białka i witamin. Jest to pełnowartościowe danie, nie ma potrzeby dodatkowego przygotowywania przystawki. Osobno podany sos śmietanowy pomoże podkreślić smak przysmaku.