proces gotowania nie zajmuje szczególnie dużo czasu, a wynik zachwyci domowników i mile zaskoczy gości. Przepisy na sushi i bułki są bardzo zróżnicowane i każdy znajdzie coś dla siebie. Możesz przygotować to egzotyczne arcydzieło gotowania z ryb, mięsa, krewetek, kalmarów, paluszków krabowych, konserw i ziół, w połączeniu z ryżem, który jest umieszczony w środku. Służy jako składnik wiążący, dzięki czemu gotowe danie zachowuje swój kształt.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
nori | 3 | 4 | 2.5 | 4 |
ocet ryżowy | 20 | 0 | 0 | 0.5 |
cukier | 398 | 0 | 0 | 99.7 |
ryż | 344 | 6.7 | 0.7 | 78.9 |
ogórki | 15 | 0.8 | 0.1 | 2.6 |
dla wegetarian istnieje wiele opcji z warzywami i owocami, które smakują tak samo jak produkty rybne. Sekret wyjątkowego aromatu tego dania tkwi w wodorostach, w które zawija się bułkę. A w tradycyjnym połączeniu z sosem sojowym i Wasabi ta uczta nie pozostawi nikogo obojętnym. Wśród przepisów jest wiele opcji z pieczeniem. Gotują się prawie tak samo jak zwykłe sushi i bułki, ale na koniec są polane sosem i na krótko wrzucane do piekarnika, co nadaje niesamowity smak. Ten posiłek jest podawany do zwykłej rodzinnej kolacji i świątecznego stołu.