Istnieje około 500 gatunków ryb flądrowych.
flądra to bardzo tłusta i smaczna ryba. Jest cennym przedmiotem połowów.
Jeśli kiedykolwiek ugotowałeś flądrę, zauważyłeś specyficzny zapach, który pojawia się podczas smażenia. Ale miłośnicy białego, delikatnego i smacznego mięsa tej ryby nie zwracają uwagi na tę małą wadę. Co więcej, jeśli usuniesz skórę z flądry, zapach zmniejszy się. Odbywa się to w następujący sposób: łuski po jasnej stronie ciała ryby są usuwane, głowa jest odcinana, wnętrze jest usuwane, a tusza jest myta. Następnie płetwy są odcinane, ogon jest odcinany, a ciemna skóra uwięziona w części ogona jest usuwana ostrym ruchem. Flądrę można czyścić nożem lub sztywną szczotką, a także tarką. Przed czyszczeniem sparz flądrę wrzącą wodą.
W przypadku dużej flądry, jeśli jest wypatroszona, dobrze umyta i wysuszona, wzdłuż kręgosłupa z obu stron Można wyciąć dwa filety. Miąższ flądry jest biały, a kości jest w nim bardzo mało.
flądra ma przepisy smażone gotowane i pieczone. Niezwykle smaczna i wędzona flądra.
w pierwszych
potrawy z flądry
można dodać
wytrawne wino
, zieleń i różne
przyprawy
.
w większości przypadków gotujemy w domu smażoną flądrę. To bardzo delikatne, smaczne i zdrowe danie.
aby Twoje
przepisy z flądrą
duszone lub przyprawione poprawiły smak, należy dodać
majonez
do wody, w której ta ryba jest duszona (około 5-10% masy ryb, które kładziesz). Z tego płynu w przyszłości można przygotować różne
sosy
. A do flądry zaleca się podawanie sosu białego, pomidorowego lub cebulowego.
64 kcal
40 minutes
Wystarczy kilka łyżek, aby zaspokoić głód! Lubov♀ autor przepisu
111 kcal
2 hours40 minutes
Pyszna zupa rybna pochodzi ze słonecznego wybrzeża Włoch! Namira autor przepisu
160 kcal
40 minutes
Najsmaczniejsza i umiarkowanie łatwa kolacja dla całej rodziny! Cała flądra
140 kcal
30 minutes
Dietetyczna ryba to świetna opcja na obiad ! Z flądry można łatwo ugotować pełny
129 kcal
40 minutes
Przyjemne danie rybne z nutami cytrusowymi! Flądra smażona w piekarniku to dość
174 kcal
40 minutes
Bardzo smaczna i chuda ryba dla całej rodziny! Flądra smażona w całości to
180 kcal
1 hour
Soczysta i delikatna ryba z chrupiącą skórką! Smażona flądra w mące jest rumiana
212 kcal
40 minutes
Ta przepyszna chrupiąca ryba z pewnością ci się spodoba! Flądra smażona w
102 kcal
1 hour2 minutes
Oszałamiająco smaczna ryba.Białe mięso flądry po prostu rozpływa się w ustach.
74 kcal
45 minutes
Danie, któremu nie można się oprzeć! Valeria autor przepisu
125 kcal
40 minutes
Koneserzy pysznej ryby pokochają! Bardzo apetyczny i szybki!
147 kcal
1 hour
Prostym i przyziemnym daniem jest smażona ryba. Flądra ma delikatne, chude
138 kcal
1 hour20 minutes
Najdelikatniejsza ryba! Zdrowe danie bez czynników rakotwórczych!
91 kcal
1 hour10 minutes
Rumiane i soczyste, delikatne i proste, bardzo smaczne! Te ciastka rybne
109 kcal
50 minutes
Niezrównanie smaczne, zdrowe, proste, wakacje każdego dnia! Pieczona flądra w
76 kcal
4 hours
Miłośnicy ryb docenią! Prosty przepis dla smakoszy!
93 kcal
4 hours
Niezrównany i bogaty smak ryb w przepisie kuchni arabskiej! Niezrównany smak
51 kcal
30 minutes
Nigdy sam nie gotowałeś? Nadszedł czas!
73 kcal
4 days12 hours
Łatwiej nie wymyślić przepisu, ale miłośnicy ryb na pewno to docenią! Dobrym
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Sałatki
- Jajka
- Półprodukty
- Ryby i owoce morza
- Warzywa
- Słodkie
- Dania z makaronem
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Inne
- Czosnek
- Sól
- Ocet
- Skrobia
- Z sok
- Gotowanie
- Sałatka z jajkami
- Sałatki warzywne
- Sałatki bez majonezu
- Niskokaloryczne sałatki dietetyczne
- Sałatka z sosem sojowym
- Sałatka morska
- Sos
- Ryba z warzywami
- Z flądry
- Z cukinii
- Z marchwi
- Z kapusty
- Z cebula
- Cukier
- Z makaronu produkty
- Potrawy z makaronu