skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec ciastka rybne w piekarniku? Przygotuj niezbędne składniki. Możesz użyć jednej odmiany ryby, białej lub czerwonej, ale radzę nadal gotować z różnych odmian ryb. Jako podstawę wziąłem świeży filet z pstrąga i mrożony filet z flądry. Możesz użyć innych kombinacji, na przykład różowego łososia i dorsza itp.
Krok 2:
Dokładnie opłucz filety rybne, wyciśnij nadmiar wilgoci, Usuń małe i duże kości pęsetą, jeśli są obecne. Jeśli filet jest zamrożony, najpierw rozmroź go i wyciśnij z nadmiaru wody. Pokrój filety na małe kawałki.
Krok 3:
W misce blendera włóż przygotowaną rybę i posiekaj. Zamiast blendera możesz posiekać rybę zwykłym nożem na małe, małe kawałki.
Krok 4:
To jest mieszane mięso mielone. Jasnopomarańczowy, jednolity.
Krok 5:
Umyj pietruszkę, osusz i drobno posiekaj. Oprócz pietruszki możesz wziąć koperek.
Krok 6:
Przenieś mieloną rybę do miski, dodaj jajko, koncentrat pomidorowy, przyprawy i posiekane zioła. Wszystko dokładnie wymieszaj, aż będzie gładkie. Jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól i pieprz. Rozważ to, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie i przepełnienie naczynia.
Krok 7:
Jeśli mięso mielone okaże się zbyt płynne i nie zachowuje kształtu, wlej do niego 2-3 łyżki.l kasza manna lub mąka, wymieszaj i odstaw na około 10 minut, aby mięso mielone zgęstniało.
Krok 8:
Gotowe mięso mielone powinno być delikatne, nie płynne, a kotlety z niego zachowują swój kształt i nie pełzają.
Krok 9:
Z powstałego mięsa mielonego mokrymi rękami uformuj średniej wielkości kotlety i, jeśli chcesz, panieruj w bułce tartej lub kaszy manny ze wszystkich stron. Ułóż placki na wyłożonej folią blasze do pieczenia w odległości od siebie. Umieść kotlety w piekarniku nagrzanym do 180°C na 25-30 minut. Określ czas i temperaturę za pomocą piekarnika.
Krok 10:
Przenieś gotowe kotlety na talerz i podawaj. Smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Flądra wędzona na gorąco - 192 kcal/100g
- Flądra gotowana - 103 kcal/100g
- Flądra świeża - 83 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal/100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal/100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g