poza tym kosztuje mniej. Ale czerwony filet z życia morskiego nie wymaga obróbki cieplnej, wystarczy posolić kawałki na kilka godzin i jest gotowy do użycia. Możesz robić kanapki i inne zimne przekąski.
decydując się na wrzucenie czerwonej ryby na patelnię lub do piekarnika, należy wziąć pod uwagę wysoką zawartość tłuszczu w mięsie. Nie trzeba dodawać oleju, lepiej podkreślić smak sokiem z cytryny, sosem sojowym, ziołami, niskotłuszczową śmietaną.
Przepisy na pstrąga są znane w kuchni Północnej Europy: Norweskiej, Szwedzkiej, Fińskiej… na domowych stołach ten produkt jest uważany za przysmak i jest częściej używany do przygotowywania świątecznych potraw, takich jak:
- złożone sałatki na majonezie.
- Nadziewane tartaletki, kanapki na szaszłykach, różne bułki pita lub naleśniki.
- kebaby rybne.
- domowe sushi i bułki.
- pieczenie w cieście. Niektóre gospodynie domowe zalecają używanie do tych celów czerwonego fileta, jednak tłuste ryby, jajka i olej – to za dużo. Lepiej wybrać świeżą białą odmianę.
226 kcal
40 minutes
Pyszna czerwona ryba w zupełnie nowej wersji! Kotlety z pstrąga można przypisać
161 kcal
8 hours25 minutes
Danie doskonale zachowuje smak ryb, uzupełniając je. Pyszną przekąską jest
93 kcal
1 hour
Jasny, elegancki, na świąteczny stół! W sałatce z lekko solonym pstrągiem zwykłe
Powiązane i dodatkowe kategorie: