pstrąg solony z solą i koniakiem

delikatesowa zimna przekąska z filetów z czerwonej ryby. To nie tylko lekko solony pstrąg. Każda czerwona ryba nadaje się do przepisu: keta, łosoś. Musisz wziąć część polędwicy!
Lubov♀Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 86 % 18 g
tłuszcze 10 % 2 g
węglowodany 5 % 1 g
99 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 12 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.

obierz filety rybne z małych kości.

wymieszaj cukier i sól. Zetrzyj pstrąga tą mieszanką.

posyp koniakiem na wierzchu. Przykryj folią i wstaw do lodówki na całą noc (co najmniej 12 godzin).

rano możesz spróbować!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pstrąg - 97   kcal/100g
  • Pstrąg wędzony - 132   kcal/100g
  • Pstrąg gotowany - 89   kcal/100g
  • Pstrąg lekko solony - 186   kcal/100g
  • Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239   kcal/100g
  • Koniak - 239   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy