291 kcal
2 days
Solony łosoś to pyszna, delikatna przekąska, odpowiednia na wakacje! Serj40
27 kcal
7 days
Zachowa witaminy i wspaniały smak kapusty przez długi czas! Daria autor przepisu
16 kcal
16 days
Wyjątkowo pikantny smak orientalnej przystawki byłby idealny do mięsa! A oto
18 kcal
1 day1 hour30 minutes
Przygotuj aromatyczną przekąskę pomidorową szybko! Lekko solone pomidory w
3 kcal
1 day30 minutes
Niezwykłe danie zachwyci Cię bogactwem smaku! NashaDasha autor przepisu
622 kcal
2 days10 minutes
Bardzo prosty i smaczny sposób na solenie na sucho na pewno spodoba się
151 kcal
3 days
Pikantny smak mile zaskoczy więcej niż jednego mężczyznę! Daria autor przepisu
141 kcal
1 day10 minutes
Domowe solone ryby do ulubionych kanapek i sałatek. Czas gotowania 1 godzina.
91 kcal
15 minutes
Zachowa ten sam smak przez długi czas! Arkadiusz i Swietłana autor przepisu
10 kcal
4 days40 minutes
Chrupiące ogórki z beczki. Leniwy przepis.
66 kcal
2 hours30 minutes
Wspaniały przepis, na który czekałeś! Daria autor przepisu
158 kcal
9 hours30 minutes
Pikantna i przepyszna przekąska na rodzinny obiad i przyjęcia. Valentinka autor
103 kcal
1 day
Proponuję lekko solonego pstrąga, świetny przepis! Koniak nada rybom wyjątkowy
140 kcal
2 days
Doskonały przysmak i przystawka na świąteczny stół! Solony zgodnie z tym
20 kcal
30 days
Oryginalny sposób na utrzymanie świeżości pysznych grzybów! Daria autor przepisu
138 kcal
4 days10 minutes
Najsmaczniejszy delikatny łosoś jest dobry jako przekąska, ale możesz dodać
86 kcal
20 hours
Elegancki, smaczny, a nawet romantyczny-spróbuj wkrótce! Pokochasz delikatny,
20 kcal
1 hour
Nowy smak na twoim stole-Zaskocz rodzinę i przyjaciół! Przygotuj takie ogórki,
24 kcal
5 days
Znane wiejskie jedzenie! Przypomnij sobie dzieciństwo babci na wsi!
138 kcal
3 days10 minutes
Miłośnicy ryb zostaną podbici! Proste, szybkie i gustowne!
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Kuchnia narodowa
- Przekąski
- Wykrojniki domowe
- Ryby i owoce morza
- Słodkie
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Tłuszcze i oleje
- Musztarda
- Z papryką
- Sól
- Koperek
- Ocet
- Dania z olejem roślinnym
- Kuchnia szwedzka
- Przekąski zimne
- Przekąski do piwa
- Kiszenie solenie
- Półfabrykaty rybne
- Marynowanie na zimę
- Czerwona ryba
- Przepisy bezmleczne
- Cukier
Opis
Dobre solenie wymaga obecności gruboziarnistej soli kamiennej lub soli kuchennej. Stosowanie jakichkolwiek innych soli nie jest ściśle zalecane. Za pomocą soli powstaje roztwór soli, w którym umieszcza się produkty do przechowywania. Cały wynik procesu zależy od tego, czy roztwór jest wykonany prawidłowo. Konkretny rodzaj żywności ma swoje własne normy solenia, które należy przestrzegać, aby uzyskać dobrej jakości pikle.