Kim Chi (Chim Cha)

wyjątkowo pikantny smak orientalnej przystawki byłby idealny do mięsa! A oto kolejny dodatek do stołu. Ostra (ognista) kapusta. Sam Kim Chi nie jest jedzeniem, ponieważ nie można go jeść oddzielnie od wszystkiego. Ale oto jak dodatek do mięsa i przekąska do wódki idzie bardzo dobrze. Powiem w tajemnicy, jeśli zjesz kawałek Kim Chi przed wznieceniem, to zatrucie następuje powoli, ale apetyt nie jest żartem.
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 75 % 3 g
16 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 16 d

 a więc przepis kulinarny. Posiekaj kapustę na kvdratiki o wielkości 2, 5x2, 5 cm posyp posiekaną kapustę dwoma łyżkami soli, dobrze wymieszaj, lekko naciskając i pozostaw na piętnaście minut. W międzyczasie pokrój zieloną cebulę na kawałki o długości 2,5-3 centymetrów.
dobrze spłucz kapustę w kilku wodach i połóż ją na drushlag, aby woda była szklana. Drobno posiekaj czosnek, suche chili i imbir. Im mniejszy, tym lepiej. Zasypiamy całą kapustę, dodajemy łyżkę soli i zalewamy wodą tak, aby pokryła zawartość słoika mniej więcej na wysokość pierwszego stawu palca wskazującego.Przykryj pokrywką i włóż do fermentacji przez kilka dni. Kapustę należy próbować codziennie. Kiedy upewnisz się, że kwas jest już wystarczający, przenieś słoik do lodówki i pozostaw go tam na kolejne dwa tygodnie. Ten przepis dotyczy 1 litra Kim Chi.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Kapusta pekińska - 16   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy