skład / składniki
metoda gotowania
a więc przepis kulinarny. Posiekaj kapustę na kvdratiki o wielkości 2, 5x2, 5 cm posyp posiekaną kapustę dwoma łyżkami soli, dobrze wymieszaj, lekko naciskając i pozostaw na piętnaście minut. W międzyczasie pokrój zieloną cebulę na kawałki o długości 2,5-3 centymetrów.
dobrze spłucz kapustę w kilku wodach i połóż ją na drushlag, aby woda była szklana. Drobno posiekaj czosnek, suche chili i imbir. Im mniejszy, tym lepiej. Zasypiamy całą kapustę, dodajemy łyżkę soli i zalewamy wodą tak, aby pokryła zawartość słoika mniej więcej na wysokość pierwszego stawu palca wskazującego.Przykryj pokrywką i włóż do fermentacji przez kilka dni. Kapustę należy próbować codziennie. Kiedy upewnisz się, że kwas jest już wystarczający, przenieś słoik do lodówki i pozostaw go tam na kolejne dwa tygodnie. Ten przepis dotyczy 1 litra Kim Chi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g