dlatego do marynat należy dodać kwas:
ocet
, kwas cytrynowy. Oczywiście do marynat wkłada się również sól kuchenną i
cukier granulowany
.
kwaśne środowisko, wzmocnione dodatkowymi konserwantami-solą i cukrem, zapobiega zepsuciu się produktów, spleśniałości. Ponadto marynaty znacznie poprawiają smak produktów, sprawiają, że są w pełni gotowe do spożycia. Na przykład surowe
cukinia
jedzenie jest niezwykle trudne, podczas gdy cukinię pod marynatą można bezpiecznie postawić na stole i zaoferować jako zimną przekąskę.
wszystkie marynaty najlepiej przechowywać w wcześniej pasteryzowanych i wirowanych słoikach. W tej formie marynaty mogą być przechowywane przez wiele lat, a nic złego nie stanie się z produktami pod marynatą. Najważniejsze jest to, że marynaty nie przenikają powietrza, a słoiki są chronione przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych i wysokimi temperaturami.
pod marynatą można gotować wszystkie rodzaje warzyw, w tym:
Dynia
,
ogórki
,
pomidory
, cukinia,
marchew
,
czosnek
,
cebula
,
bakłażany
. Świetnie wyglądają pod marynatą
grzyby
, mięso i
ryba
.
ryba pod marynatą
jest zwykle przeznaczony nie tyle do przechowywania, ile do natychmiastowego podania. Ryba pod marynatą to tradycyjna przekąska do wódki. Mięso pod marynatą to przyszły Kebab. Przed smażeniem szaszłyki należy marynować w occie, w czerwonym winie.
oto świetny
przepis na marynatę
do mięsa: cebula-2 kg, sok z granatów-0,5-1 L, liść laurowy, ziele angielskie, mielony czarny pieprz. Taka marynata odbywa się na kilogram mięsa.
.
kwaśne środowisko, wzmocnione dodatkowymi konserwantami-solą i cukrem, zapobiega zepsuciu się produktów, spleśniałości. Ponadto marynaty znacznie poprawiają smak produktów, sprawiają, że są w pełni gotowe do spożycia. Na przykład surowe ryby pod marynatą
75 kcal
1 hour
Marynowana papryka jest pyszna, soczysta, aromatyczna! Ten przepis jest dla mnie
94 kcal
2 hours
Prawdziwe jedzenie na całą zimę! Wymagane do gotowania!
73 kcal
1 hour30 minutes
Domowa papryka w puszkach jest zarówno przystawką, jak i składnikiem innych
80 kcal
6 days
Gotowanie jest długie, ale warto! Polizasz palce śliwki!
33 kcal
1 hour
Nagle przyszli goście? Nie ma znaczenia, ponieważ pikuli czekają na skrzydłach w
57 kcal
2 hours
Niesamowite lecho do domowych półfabrykatów). mio667 autor przepisu
62 kcal
1 hour
Takie lecho chętnie uzupełni zimową kolekcję gospodarzy zacumowań! Jeden rok był
69 kcal
45 minutes
Świetna baza do wszelkiego rodzaju sałatek! Bardzo prosty przepis na gotowanie
40 kcal
1 hour
Pomidory są pyszne i pięknie wyglądają na świątecznym stole! Zwijam pomidory w
66 kcal
1 hour40 minutes
Domowe puste miejsce dla miłośników ostrych! Sos można jeść łyżkami i z
66 kcal
3 hours35 minutes
Bardzo smaczne ogórki na zimę, polizasz palce! Kiszone ogórki to moja słabość)
70 kcal
1 day2 hours
Najdelikatniejszy kawior na zimę! Bardzo smaczne i apetyczne!
62 kcal
2 hours
Gotuje się bardzo szybko i bez większych kłopotów. Lucy autor przepisu
92 kcal
2 hours10 minutes
Warzywa w stylu orientalnym! Spróbuj-spodoba ci się!
74 kcal
1 hour10 minutes
Pyszne danie o pikantnym i niezapomnianym smaku! Ogórki przekąskowe z małą
28 kcal
15 minutes
Niezwykle prosty i łatwy kęs z konserwacją! Szybki i bardzo prosty przepis na
30 kcal
45 days12 hours15 minutes
Oryginalny sos dietetyczny. Idealny do przyprawiania warzyw.
28 kcal
4 hours30 minutes
Wspaniała przekąska na każdą ucztę! Mój wnuk bardzo lubi te ogórki, okazują się
21 kcal
85 days25 minutes
Ocet to najstarsza i bardzo popularna przyprawa! Przepis z winogron.