291 kcal
2 days
Solony łosoś to pyszna, delikatna przekąska, odpowiednia na wakacje! Serj40
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Kuchnia narodowa
- Przekąski
- Wykrojniki domowe
- Ryby i owoce morza
- Słodkie
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Tłuszcze i oleje
- Musztarda
- Z papryką
- Sól
- Koperek
- Ocet
- Dania z olejem roślinnym
- Kuchnia szwedzka
- Przekąski zimne
- Przekąski do piwa
- Kiszenie solenie
- Półfabrykaty rybne
- Marynowanie na zimę
- Czerwona ryba
- Przepisy bezmleczne
- Cukier
Kuchnia szwedzka
Wśród najciekawszych przepisów kuchni szwedzkiej warto zwrócić uwagę:
1) pieczeń...z dżemem. W rzeczywistości jest to sos borówkowy, smakuje słodko-kwaśno, okazuje się bardzo pikantny. Sosy są znanym składnikiem każdego dania, zastępują przyprawy i przyprawy. Również Szwedzi-rekordziści Europy pod względem spożycia cukru na osobę rocznie, mogą sprawić, że nawet tradycyjnie słony posiłek będzie słodki.
2) sfermentowany śledź, który jest uważany za przysmak. Śledź jest najczęściej spożywanym produktem, miejscowa ludność zna dziesiątki sposobów jego przygotowania, w tym tak niezwykły – poprzez fermentację. Mówi się, że jest to najstraszniejsze danie na świecie. Ale być może taka ryba po prostu nie nauczyła się prawidłowo gotować.