skład / składniki
gotowanie krok po kroku
więc mówię o przepisie kulinarnym. Topimy masło na patelni, drobno kroimy cebulę, wrzucamy do oleju i smażymy przez 8-10 minut, a następnie przenosimy do filiżanki. Kruszymy chleb, dodajemy go do mięsa mielonego. Tam rozbijamy jajko, przyprawy i cebulę. Zaproponuję następujący zestaw przypraw: łyżeczka soli, 1/4 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu, 1/4 łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej. Dobrze wymieszaj-mięso mielone jest gotowe. Formujemy kulki wielkości klopsików: ) 4-5 cm średnicy. Następnie "klopsiki" nie będą gotować, ale smażyć na oleju roślinnym, aż się zrumienią. Następnie odstawiamy je do kubka, posypujemy mąką, w tym czasie mieszamy bulion, śmietanę na patelni. I będziemy dusić kotbullar w tej mieszaninie przez 10 minut. Podajemy z ziemniakami, polewamy sosem bulionowym ze śmietaną:) smacznego!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Mielona wołowina - 254 kcal/100g