niezbędny pomocnik w nowoczesnej kuchni, Blender, rozdrabniacz, trzepaczka do wszystkiego, co jadalne. Bez niego nie będzie można zrobić przewiewnego sernika, upiec ciasto musowe, szybko wymyślić domowy majonez lub pasztet.
Pięć najszybszych przepisów wykorzystujących Blender:
nazwa potrawy | Czas gotowania | kalorie kcal w 100g | oceną użytkowników |
---|---|---|---|
koktajl selerowo-jabłkowy w blenderze | 5 min | 35 | +115 |
Morelowy sos słodko-kwaśny na zimę w 5 minut | 5 min | 76 | +6 |
koktajl lodowy | 5 min | 111 | +43 |
deser twarogowy w blenderze dla dzieci | 5 min | 92 | +66 |
domowy majonez z cytryną i musztardą w blenderze | 5 min | 697 | +336 |
istnieją dwa rodzaje blenderów: stacjonarny i zanurzeniowy. Stacjonarny ma postać miski lub dzbanka, zanurzony jest w postaci rączki. Dla każdego jest kilka załączników. Te pierwsze są przeznaczone do siekania i siekania suchszych produktów, takich jak orzechy, warzywa, owoce, ciasteczka i tak dalej. Drugi służy do ubijania wilgotnych jaj, śmietany, oleju roślinnego do masy powietrznej.
pięć najbardziej pożywnych przepisów, w których wymagany jest blender:
nazwa potrawy | Czas gotowania | kalorie kcal w 100g | oceną użytkowników |
---|---|---|---|
domowy majonez z cytryną i musztardą w blenderze | 5 min | 697 | +336 |
majonez domowy z cytryną i jajkiem | 10 min | 655 | +19 |
domowy majonez prowansalski | 10 min | 642 | +151 |
majonez aquafaba | 15 min | 619 | +21 |
majonez w blenderze z musztardą | 10 min | 594 | +321 |
który Blender jest lepszy? Tutaj raczej musisz dokonać wyboru na rzecz maksymalnej wygody dla siebie. Większość uważa, że praca zanurzeniowa jest szybsza i łatwiejsza, choćby dlatego, że mogą przecierać warzywa bezpośrednio na patelni. Jednak koktajle są lepiej ubijane w stacjonarnym blenderze.
W niektórych przypadkach blender może zastąpić maszynkę do mięsa. Oznacza to, że zamiast przewijać ciasteczka przez ostatnie, możesz je wyciąć ostrymi nożami urządzenia elektronicznego.