Drugi & ndash; to naturalny sposób, gdy suszone owoce są suszone na słońcu. Druga metoda jest dłuższa, ale jest dostępna dla prawie wszystkich. Oznacza to, że robienie suszonych owoców w domu jest bardzo, bardzo proste. Aby to zrobić, wystarczy pokroić niezbędne owoce na małe plasterki, a następnie wysuszyć je na świeżym powietrzu w bezpośrednim świetle słonecznym.
suszone owoce mogą pochwalić się wysoką zawartością witamin z grupy B, a także witaminą A. suszone owoce zawierają dużo minerałów: sodu, żelaza, magnezu, potasu, fosforu, wapnia. Suszone owoce są przechowywane przez bardzo długi czas. Ponadto do przechowywania suszonych owoców nie są wymagane niskie temperatury. Suszone owoce wystarczy przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, na przykład umieścić je w lnianej lub płóciennej torbie i przechowywać w szafie lub szafce kuchennej.
najbardziej znanym daniem & ndash; jest
kompot z suszonych owoców
. Taki napój jest bardzo często przygotowywany w wielu rosyjskich rodzinach. Chociaż suszone owoce można dodawać do wielu innych potraw, takich jak wypieki lub
kaszki
. Musli z suszonymi owocami jest również bardzo smaczne.
najbardziej znane i rozpowszechnione suszone owoce w Rosji – są to rodzynki, suszone morele, suszone śliwki. Sklepy sprzedają duże ilości słodkich kandyzowanych owoców, które są również suszonymi owocami. Suszone słodkie daktyle & ndash; to także suszone owoce. Ponadto w postaci suszonych owoców można sprzedawać: suszone figi, suszone wiśnie, suszone gruszki, suszone jabłka, suszone banany, suszone brzoskwinie. Na przykład w Gruzji bardzo popularnym przysmakiem jest suszona persimmon. Suszone persimmony nie są używane jako składniki różnych potraw, jest to osobny przysmak. Suszenie persimmon – jest to jeden ze sposobów na zachowanie tego owocu przez dłuższy czas.
29 kcal
30 days
Jeśli zabraknie świeżej żywności, a pragnienie pozostanie. 777 autor przepisu
491 kcal
15 minutes
Najdelikatniejszy miodowy smak tego kremu jest idealny do różnych potraw.
19 kcal
4 days
Świetny kwas buraczany wychodzi na tym zakwasie, spróbuj! WhiteSin autor
235 kcal
10 days10 minutes
Kolejne dobre zastosowanie dla suszonych śliwek! Każdy może przygotować nalewkę
51 kcal
4 days
Bogaty napój jabłkowy z pewnością zadomowi się w Twojej kuchni! Cydr jabłkowy to
107 kcal
100 days
Zachwyć rodzinę i przyjaciół doskonałym smakiem napoju! Wino z pomarańczy i
123 kcal
4 days
Przygotuj kwas chlebowy z zakwasu na soku brzozowym. Proste i smaczne!
36 kcal
25 minutes
Przepis na pyszny domowy kwas chlebowy! Niezwykle szybki w przygotowaniu
28 kcal
5 days5 minutes
Leczniczy i pyszny napój można doskonale przechowywać! Zapoznajmy się z jednym z
70 kcal
420 days
Ciekawe wino o przyjemnym aromacie i niepowtarzalnym smaku! Wino czereśniowe,
90 kcal
13 hours
Zdrowy i pyszny kompot zachwyci całą rodzinę! Nigdy wcześniej nie myślałem, że z
120 kcal
50 days35 minutes
Co zrobić ze starym dżemem? Oczywiście gotuj wino!
95 kcal
40 days1 hour
Lekkie i aromatyczne domowe wino na świąteczny stół. Wino, które nie jest trudne
32 kcal
3 days15 minutes
Niezwykle pyszny orzeźwiający napój! Daria autor przepisu
61 kcal
6 days1 hour
Przygotuj pyszny orzeźwiający napój na lato! Kwas owsiany ma przyjemny zapach i
95 kcal
240 days
Zaskakująco smaczne domowe wino z aronii! Jeśli w Twoim kraju rośnie krzew
120 kcal
19 days1 hour30 minutes
Przygotuj wzmocnione Wino i poczęstuj przyjaciół! Wino wiśniowe jest
47 kcal
15 days
Pyszny, domowy, trochę chmielowy napój! Aby przygotować napój alkoholowy, nie
92 kcal
240 days
Aromatyczne wino, które można przygotować o każdej porze roku. Domowe wino z
Powiązane i dodatkowe kategorie: