podczas gotowania do sake można dodawać różne potrawy, które zacieniają lub wzmacniają smak napoju. Więc sake może pachnieć jabłkami lub bananami, winogronami lub grzybami. Kolor sake może się również różnić w zależności od składników, z których jest wytwarzany. Sake może mieć wszystkie odcienie żółtego i zielonkawego.
ogólnie sake jest określany jako wódka ryżowa. Jednak ten napój nie ma nic wspólnego z wódką. Niektórzy uważają, że sake & ndash; to wino ryżowe, co również nie jest prawdą. Co to jest sake? Wyobraź sobie, sake & ndash; to piwo ryżowe.
Aby uzyskać wysokiej jakości sake, musisz wziąć
ryż
specjalne odmiany, których ziarna są duże, & laquo; mięsiste & raquo;, ciężkie. Zwykle zawierają dużo skrobi. W Japonii istnieją specjalne odmiany ryżu, które są uważane za najbardziej preferowane do produkcji sake. To jest ryż & laquo; Omati & raquo; i ryż & laquo; Yamado Nishiki & raquo;. Woda wymagana do produkcji sake musi koniecznie zawierać wapń, magnez, fosfor i potas. Nie powinien zawierać żelaza ani manganu.
Jak pić sake? W Japonii sake można pić zarówno lekko podgrzane, jak i schłodzone. Bardzo często sake jest dodawany do wielu ryb lub
dania mięsne
. Zwłaszcza jeśli chcesz pozbyć się tych ostatnich niezbyt przyjemnych zapachów.
51 kcal
30 minutes
Nigdy sam nie gotowałeś? Nadszedł czas!
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Szybko i smacznie
- Kuchnia narodowa
- Przekąski
- Drugie danie
- Jajka
- Półprodukty
- Ryby i owoce morza
- Owoce morza
- Grzyb
- Warzywa
- Mąka
- Owoce jagody
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Alkohol
- Inne
- Sól
- Sake
- Woda
- Kuchnia azjatycka
- Sushi
- Przekąski zimne
- Smażone w głębokim tłuszczu
- Bakłażany szybko
- Szybko z dyni
- Dania w 30 minut
- Klar
- Drugie z ryb
- Sos
- Ryba z warzywami
- Z flądry
- Z kalmarów
- Krewetki
- Z boczniaków
- Z bakłażana
- Z dyni
- Z rzodkiewki
- Z cytryn
- Przepisy bezmleczne