podczas gotowania do sake można dodawać różne potrawy, które zacieniają lub wzmacniają smak napoju. Więc sake może pachnieć jabłkami lub bananami, winogronami lub grzybami. Kolor sake może się również różnić w zależności od składników, z których jest wytwarzany. Sake może mieć wszystkie odcienie żółtego i zielonkawego.
ogólnie sake jest określany jako wódka ryżowa. Jednak ten napój nie ma nic wspólnego z wódką. Niektórzy uważają, że sake & ndash; to wino ryżowe, co również nie jest prawdą. Co to jest sake? Wyobraź sobie, sake & ndash; to piwo ryżowe.
Aby uzyskać wysokiej jakości sake, musisz wziąć
ryż
specjalne odmiany, których ziarna są duże, & laquo; mięsiste & raquo;, ciężkie. Zwykle zawierają dużo skrobi. W Japonii istnieją specjalne odmiany ryżu, które są uważane za najbardziej preferowane do produkcji sake. To jest ryż & laquo; Omati & raquo; i ryż & laquo; Yamado Nishiki & raquo;. Woda wymagana do produkcji sake musi koniecznie zawierać wapń, magnez, fosfor i potas. Nie powinien zawierać żelaza ani manganu.
Jak pić sake? W Japonii sake można pić zarówno lekko podgrzane, jak i schłodzone. Bardzo często sake jest dodawany do wielu ryb lub
dania mięsne
. Zwłaszcza jeśli chcesz pozbyć się tych ostatnich niezbyt przyjemnych zapachów.
31 kcal
3 days1 hour
Idealny dodatek do tradycyjnego japońskiego Dania. Marynowany imbir do sushi nie
39 kcal
50 minutes
Przygotuj pyszną i aromatyczną zupę! Zachwyć swoich bliskich!
77 kcal
30 minutes
W ciągu 25-30 minut makaron instant może być przysmakiem! To danie nie ma nic
471 kcal
30 minutes
Spróbuj tego arcydzieła kuchni japońskiej! On cię podbije!
77 kcal
15 minutes
Pyszna, pikantna pieczona wieprzowina z koreańskim kimchi. Bardzo prosty i
192 kcal
45 minutes
Taka niezwykła mieszanka nadaje wieprzowinie niezapomniany smak! Valeria autor
89 kcal
1 hour
Imbir nadaje wieprzowinie jasny smak i aromat, będzie niezapomniany! Ogólnie
24 kcal
1 hour
Tradycyjne japońskie danie obiadowe jest łatwe! Duszona japońska ryba z sosem z
65 kcal
50 minutes
Dodaj Wschodnią egzotykę do codziennego życia: przygotuj Tonthae-Chige.
191 kcal
3 days9 hours10 minutes
Możesz zakochać się w tym daniu od pierwszego kęsa! Annelly autor przepisu
51 kcal
30 minutes
Nigdy sam nie gotowałeś? Nadszedł czas!
52 kcal
1 hour40 minutes
Przygotuj pikantną przekąskę i zawsze będzie pod ręką! Marynowany imbir na zimę
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Kuchnia narodowa
- Zupy
- Mięso i produkty mięsne
- Półprodukty
- Grzyb
- Warzywa
- Rośliny strączkowe
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Tłuszcze i oleje
- Alkohol
- Soja
- Czosnek
- Z papryką
- Dania z olejem roślinnym
- Sake
- Kuchnia azjatycka
- Gotowanie
- Zupa grzybowa
- Zupa z mięsem
- Zupa bez ziemniaków
- Zupa fasolowa
- Z wieprzowiny
- Sos
- Pieczarki z cebulą
- Z shiitake
- Z cebula
- Bez jajek
- Przepisy bezmleczne