skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
O przygotowaniu składników-imbir ja do tego przepisu zwykle staram się brać Nie świeży, ale już lekko pomarszczony - lepiej daje sok po wyciśnięciu
Krok 2:
Pokrój kurczaka na kawałki & quot;na jeden kęs" (wielkość kawałka reguluje fakt, że w kuchni azjatyckiej jedzą pałeczkami, nie używają noża)
Krok 3:
Obierz imbir i wyciśnij przez wyciskacz do czosnku (lub w inny sposób wydobądź sok imbirowy)
Krok 4:
Marynuj kurczaka w soku imbirowym z sosem sojowym, sake i olejem sezamowym. Jeśli czekasz na gości, moranuj z wyprzedzeniem, jeśli chcesz to zrobić szybko, przejdź absolutnie spokojnie do kroku 5.
Krok 5:
Rozgrzej olej do smażenia na patelni.
Krok 6:
Zwiń każdy kawałek kurczaka w skrobię
Krok 7:
I smaż je we wrzącym oleju, od czasu do czasu obracając, aż kawałki nabiorą złotobrązowej Skórki
Krok 8:
Kawałki wyjęte z patelni należy osuszyć z nadmiaru oleju ręcznikami papierowymi. Podawać na ciepło lub na ciepło.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Sake - 50 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g