przekąska z pikli

dzisiaj przedstawię ci niezwykłą przekąskę. Bardzo smaczna, pikantna pikantna przekąska, która może służyć jako przystawka zarówno do dań mięsnych, jak i po prostu z tłuczonymi ziemniakami.
TanchaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 25 % 2 g
węglowodany 63 % 5 g
36 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

podczas krojenia warzyw układamy je jeden po drugim na patelni.
na początku drobno posiekaj cebulę i włóż na patelnię smaż przez 1-2 minuty
trzy marchewki na grubej tarce (mam koreańską tarkę do marchwi) i dodaj do cebuli, wymieszaj i smaż przez 1-2 minuty.
ogórki przekroić na pół i pokroić w talerze (można je pokroić w paski lub zetrzeć na grubej tarce), wycisnąć sok.
umieść ogórki na warzywach, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu pod pokrywką na małym ogniu przez 20-30 minut.
teraz dodajemy do warzyw koncentrat pomidorowy, posiekany czosnek i ostrą paprykę chili (w razie potrzeby od jesieni przygotowuję zmieloną ostrą paprykę z czosnkiem, dodaję do wszystkich potraw, w których wymagana jest ostrynka, a kurczaka często smaruję podczas marynowania lub pieczenia), liść laurowy, czarny mielony pieprz i trochę wody lub solanki ogórkowej, jeśli zajdzie taka potrzeba. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut. Na koniec dodaj zielenie.. Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy