amerykańska patelnia
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
pokrój ziemniaki w plastry (jak plasterki pomarańczy). Obierz marchewki, pokrój je i cukinię wzdłuż, paprykę w duże kliny. Aby danie wyglądało ładnie, kawałki muszą być proporcjonalne. Rozgrzej patelnię na dużym ogniu, wlej olej i smaż wszystkie warzywa osobno na złoty kolor, a ziemniaki (tam będziesz musiał zresetować ogień) - do miękkości. Ta funkcja gotowania pozwala używać go dla dużej firmy - w rzeczywistości smażysz kilka patelni, a następnie możesz je wymieszać w większym pojemniku. Gotowe smażone warzywa wymieszać i doprawić. Możesz podawać od razu, ale to danie zyska tylko wtedy, gdy odstawisz je tak długo, jak to konieczne przed rozpoczęciem imprezy i podgrzej je przed podaniem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Kukurydza polna surowa suszona - 348 kcal/100g
- Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96 kcal/100g
- Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83 kcal/100g
- Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362 kcal/100g
- Kukurydza - 119 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g