Cordon Bleu z piersi kurczaka
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
usuń żyły z piersi kurczaka. Dokładnie spłucz pod wodą, wrzuć do durszlaka, pozwól wodzie spłynąć. Osusz je, układając na serwetce.
pokrój przygotowane piersi ostrym nożem wzdłuż, aby utworzyć kieszenie.
ubij piersi w cienką warstwę i marynuj je przez godzinę w mleku doprawionym solą i pieprzem.
po upływie czasu Wrzuć piersi z kurczaka do durszlaka, aby szkło mleko, ponownie osusz serwetką.
połóż piersi na desce do krojenia, otwórz je i połóż na nich szynkę i ser. Zamknij piersi w formie koperty, mocując krawędzie wykałaczką.
Zwiń "kopertę z kurczaka" w mące, następnie w ubitym jajku, a na koniec w bułce tartej, smaż na rozgrzanej patelni na średnim ogniu, aż będzie złoty kolor, 4-5 minut z każdej strony.
pokrój przygotowane piersi ostrym nożem wzdłuż, aby utworzyć kieszenie.
ubij piersi w cienką warstwę i marynuj je przez godzinę w mleku doprawionym solą i pieprzem.
po upływie czasu Wrzuć piersi z kurczaka do durszlaka, aby szkło mleko, ponownie osusz serwetką.
połóż piersi na desce do krojenia, otwórz je i połóż na nich szynkę i ser. Zamknij piersi w formie koperty, mocując krawędzie wykałaczką.
Zwiń "kopertę z kurczaka" w mące, następnie w ubitym jajku, a na koniec w bułce tartej, smaż na rozgrzanej patelni na średnim ogniu, aż będzie złoty kolor, 4-5 minut z każdej strony.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g