panierowanie polega na zanurzaniu mięsa, ryb, kotletów, warzyw, kostek twardego sera i innych produktów w suchej mieszance przed wysłaniem ich do smażenia na patelni z olejem, pieczenia w piekarniku lub głębokiego smażenia. Panierka zachowuje soczystość w środku, utrzymuje kształt i tworzy apetyczną chrupiącą skórkę na powierzchni. Najłatwiejsze i najszybsze przepisy z panierką to zawijanie kawałków pszenicy, ryżu, gryki, mąki kukurydzianej lub skrobi. Jest to samodzielna baza lub dolna warstwa do złożonego panierowania z dodatkiem surowego jajka. Jako ostatnią trzecią kulkę zanurz kawałki w drobno posiekanych krakersach, płatkach, orzechach, bułce tartej, sezamie, semolinie, wiórach warzywnych – z marchwi, buraków, selera. Najważniejsze jest, aby trzymać się prostego algorytmu: cienka kula mąki lub skrobi-gaduła jajeczna-mieszanka grubszego mielenia. Jakie potrawy są gotowane w panierce? - Pieczone plastry cukinii i innych warzyw. Mała sztuczka: ziemniaki pieczone w piekarniku uzyskają chrupiącą i dość twardą skórkę, jeśli wcześniej zanurzysz kliny ziemniaczane w cienkiej warstwie mąki. - Kotlety Kijowskie, sznycle, bita, zrazy, kotlety rybne, warzywne. - Kotlety, ryby, krążki cebulowe.
225 kcal
50 minutes
Pyszne, delikatne, soczyste, dla całej rodziny na obiad! Placki rybne z kaszą
212 kcal
40 minutes
Ta przepyszna chrupiąca ryba z pewnością ci się spodoba! Flądra smażona w
190 kcal
1 hour20 minutes
Bardzo soczyste i aromatyczne duszone kotlety. Gotowanie duszonych kotletów
186 kcal
35 minutes
Niezwykle proste i niesamowicie smaczne danie! Pierś z kurczaka w lezonie...
103 kcal
1 hour30 minutes
Zdrowe, soczyste, apetyczne, na śniadanie i przekąskę! Kotlety marchewkowe w
181 kcal
1 hour
Przygotuj rumianego chrupiącego kurczaka dla swojej rodziny! Kurczak okazuje się
123 kcal
1 hour10 minutes
Cudowne kotlety z marchwi i kapusty-idealne na post! Okazuje się, że bezmięsne
330 kcal
25 minutes
Niezwykle soczyste mięso w chrupiącej panierce serowej! Panierowana wieprzowina
120 kcal
45 minutes
Niezwykle delikatne mięso, które rozpływa się w ustach! Barbara autor przepisu
174 kcal
1 hour
Bardzo smaczne, niedrogie, apetyczne z prostych potraw. Kotlety szczupakowe na
126 kcal
30 minutes
Rumiany filet z mintaja ugotowany na patelni grillowej. Dzięki temu
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Domowa kolacja
- Przekąski
- Drugie danie
- Jajka
- Ryby i owoce morza
- Nabiał
- Warzywa
- Kasze i produkty zbożowe
- Wypieki
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Tłuszcze i oleje
- Z krakersami
- Chleb pszenny
- Sól
- Przyprawy suche
- Dania z olejem roślinnym
- Przekąski gorące
- Smażenie
- Na patelni
- Panierka
- Kotlety
- Drugie z ryb
- Ryba z warzywami
- Nototenia
- Dania ze śmietaną
- Z cebula
- Przepisy bezmleczne
- Z kaszy manny