59 kcal
1 hour30 minutes
Jasny, niezwykle smaczny, wszechstronny SOS! Ajvar na zimę w języku serbskim
360 kcal
45 minutes
Przystawka ziemniaczana jest idealna z sosem pomidorowym! Kulinarny przepis na
33 kcal
15 minutes
Piękny orzeźwiający napój w letnim upale. Taki napój można przygotować z kefirem
261 kcal
1 hour40 minutes
Niesamowicie pyszna hybryda omletu i bułki o kremowym smaku! Bardzo podobał mi
231 kcal
37 minutes
Oszałamiająca szybkość przygotowania pysznego ciasta! Gotujemy przez 7 minut,
133 kcal
30 minutes
Goście zostaną podbici! Niesamowicie smaczne, szybkie i oryginalne!
20 kcal
1 hour
Tak gotowano marynaty w czasach ZSRR. Marynowane ogórki od hostess z czasów
193 kcal
40 minutes
Niesamowite danie dla smakoszy i nie tylko. Kiedyś w restauracji & quot; Sofia &
96 kcal
45 minutes
Zdrowe i smaczne jedzenie! Prosty przepis na niesamowitą kapustę!
158 kcal
1 hour20 minutes
Gotowany lżejszy niż lekki, spożywany szybciej niż szybki. To ciasto jest tak
239 kcal
1 hour30 minutes
Obfite ciasto z kurczaka z delikatnym sosem serowym - nie możesz się oprzeć!
132 kcal
10 minutes
Bardzo delikatna, a jednocześnie satysfakcjonująca sałatka. Nie bez powodu ta
144 kcal
1 hour20 minutes
Najdelikatniejsze ciasto na uduchowioną herbatę, spróbuj! Ta zaskakująco
93 kcal
1 hour
Pieczona papryka, która może działać jako samodzielna przekąska! Wszyscy
373 kcal
2 hours30 minutes
Zachwyć gości pysznym gorącym daniem! Chcę zaoferować przepis kulinarny z
28 kcal
7 days
Świetny przepis na tradycyjną rosyjską przekąskę! Wspaniały przepis kulinarny
121 kcal
2 hours
Bogactwo smaku i kształtów pozostawi niezapomniane wrażenia. Milada autor
329 kcal
5 hours
Bardzo piękne i pyszne świąteczne wypieki ! Kozunac to tradycyjne rumuńskie,
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Kuchnia narodowa
- Wykrojniki domowe
- Warzywa
- Słodkie
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Tłuszcze i oleje
- Czosnek
- Z papryką
- Sól
- Ocet
- Dania z olejem roślinnym
- Kuchnia Bułgarska
- Kuchnia rumuńska
- W piekarniku
- Półfabrykaty warzywne
- Sos na zimę
- Marynowanie na zimę
- Warzywa w piekarniku
- Z bakłażana
- Ze słodkiej papryki
- Wegetarianizm
- Przepisy bezmleczne
- Cukier
Kuchnia Bułgarska
Przekąski kuchni bułgarskiej to smakołyki serowe: sałatki warzywne z ich dodatkiem, warzywa pieczone pod skórką i produkty mięsne. Bułgarzy usuwają skórkę z pomidorów i papryki na przekąski.
Pierwsze dania są zimne i gorące. Pierwszy to tarator, przygotowywany na jogurcie z ogórkami, czosnkiem, ziołami i orzechami. Orzeźwiający i bardzo smaczny. Zimowe-chorby-proste, szybkie, bogate i gęste.
Drugi kurs to warzywa duszone z wołowiną i serem, przepisy na duszone warzywa, zapiekanki, smażona lub pieczona jagnięcina i wieprzowina, drób z sosem.
Na słodko-lukum, chałwa, Baklava.
Tutaj robią i piją wino w dużych ilościach.