129 kcal
1 hour15 minutes
Najsmaczniejszy, apetyczny, najlepszy! Papryka nadziewana mięsem i ryżem jest
59 kcal
1 hour30 minutes
Jasny, niezwykle smaczny, wszechstronny SOS! Ajvar na zimę w języku serbskim
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Świąteczny stół
- Domowa kolacja
- Kuchnia narodowa
- Klasyczne przepisy kulinarne
- Drugie danie
- Mięso i produkty mięsne
- Nabiał
- Warzywa
- Kasze i produkty zbożowe
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Tłuszcze i oleje
- Inne
- Liść laurowy
- Z papryką
- Sól
- Dania z olejem roślinnym
- Woda
- Koncentrat pomidorowy
- Kuchnia Bułgarska
- Kuchnia Mołdawska
- Kuchnia rumuńska
- Smażenie
- Duszenie
- Na patelni
- Nadziewanie
- Niedrogi obiad
- Duszone warzywa
- Drugie z mięsa
- Przepisy urodzinowe
- Przepisy noworoczne
- Przepisy na 8 marca
- Dania dla mężczyzn święta
- Mięso mielone
- Niedroga kolacja
- Dania ze śmietaną
- Z marchwi
- Ze słodkiej papryki
- Z cebula
- Bez jajek
- Przepisy bezmleczne
- Z ryżu
Kuchnia Bułgarska
Przekąski kuchni bułgarskiej to smakołyki serowe: sałatki warzywne z ich dodatkiem, warzywa pieczone pod skórką i produkty mięsne. Bułgarzy usuwają skórkę z pomidorów i papryki na przekąski.
Pierwsze dania są zimne i gorące. Pierwszy to tarator, przygotowywany na jogurcie z ogórkami, czosnkiem, ziołami i orzechami. Orzeźwiający i bardzo smaczny. Zimowe-chorby-proste, szybkie, bogate i gęste.
Drugi kurs to warzywa duszone z wołowiną i serem, przepisy na duszone warzywa, zapiekanki, smażona lub pieczona jagnięcina i wieprzowina, drób z sosem.
Na słodko-lukum, chałwa, Baklava.
Tutaj robią i piją wino w dużych ilościach.