pieczeń wieprzowa z imbirem

imbir nadaje wieprzowinie jasny smak i aromat, będzie niezapomniany! Ogólnie rzecz biorąc, zwykle gotuję dania z kurczaka i podrobów tego ptaka dla siebie i mojej rodziny. Robię to głównie dlatego, że jest to bardziej ekonomiczne jedzenie. Ale mniej więcej raz na dwa tygodnie kupuję kawałek wieprzowiny lub wołowiny i robię z nich pyszne danie. Na przykład jednym z ulubionych w naszej rodzinie jest pieczeń wieprzowa z imbirem. Teraz podzielę się z wami kulinarnym przepisem na to drugie danie.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 4 g
tłuszcze 25 % 4 g
węglowodany 50 % 8 g
89 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
na początek bierzemy wieprzowinę, myjemy ją i suszymy, kroimy na małe kawałki. Teraz przygotowujemy marynatę. Aby to zrobić, w dużej misce wymieszaj sos sojowy, starty imbir, drobno posiekany czosnek, trochę sake, ocet jabłkowy i granulowany cukier. Teraz wkładamy wieprzowinę do celofanowej torby, wlewamy marynatę, zawiązujemy torbę, dobrze ją potrząsamy i usuwamy mięso do marynowania w lodówce na noc. Rano wyjmujemy naszą torbę, kroimy kapustę na małe kawałki, mieszamy z solą. Następnie kładziemy kapustę na blasze do pieczenia pokrytej olejem, kładziemy wieprzowinę na wierzchu i wysyłamy tę masę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 20 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal / 100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Sake - 50   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Brązowy cukier - 394   kcal/100g

Podobne przepisy