skład / składniki
metoda gotowania
kolejność dodawania produktów jest taka.
dodaj mąkę żytnią do pojemnika wypiekacza do chleba. Odmierzamy zakwas "Agram" i wysyłamy do mąki wraz z granulowanym cukrem, drobną solą i suchymi drożdżami.
w osobnej filiżance zalej słód wrzącą wodą i pozostaw do ostygnięcia na 10 minut. Mieszamy ciepłą wodę ze słodem i napełniamy składniki mieszanką w maszynie do chleba.
aby zagnieść ciasto, włącz program "bezglutenowy". Poczekaj chwilę i wymieszaj ciasto w rogach. Piec w programie "bezglutenowym" przez 1 godzinę, następnie musisz zresetować ustawienia i włączyć "pieczenie" na 1,5 godziny.
pieczony chudy chleb w wypiekaczu do chleba powinien siedzieć pod ręcznikiem w ciągu 2 godzin.
domowy chleb jest dobry do jedzenia z każdym daniem i sam w sobie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka żytnia - 305 kcal/100g
- Zakwas - 29 kcal/100g
- Słód - 361 kcal/100g