ciasto twarogowe w wypiekaczu do chleba

pachnąca babeczka na herbatę w wypiekaczu do chleba! Raczej tutaj, bo to bardzo proste. To był mój eksperyment, ponieważ zwykle inny asystent w kuchni pomaga mi z babeczkami-Multicooker. Ale muszę powiedzieć, że się udało: ciasto okazało się bardzo smaczne, z lekkim aromatem cytrusów, a poza tym maszyna do chleba pomogła mi w ugniataniu, a ja gotowałem obiad
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 8 g
tłuszcze 28 % 18 g
węglowodany 59 % 38 g
330 kcal
IG: 0 / 3 / 97

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić ciasto twarogowe w wypiekaczu do chleba? Przygotuj wymaganą ilość produktów

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ubij jajka z cukrem mikserem...

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    ...do stanu mocnej piany

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wyślij masło do kuchenki mikrofalowej na 30 sekund, miałem je tylko z lodówki, potrzebujemy zmiękczonego masła.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej mąkę, sodę, wanilinę do wypiekacza do chleba.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie twaróg, masło, Skórka i rodzynki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ubite jajka z cukrem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Umieść program & quot; Cupcake & quot;, mam go 2 godziny i 50 minut. Gdzieś w środku programu moja maszyna do chleba sygnalizuje, że możesz dodać rodzynki. Umyłem go wcześniej i obtoczyłem w mące.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Po określonym czasie nasza babeczka jest gotowa. Rozłóż go na ręczniku i pozwól mu ostygnąć

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Miłej herbaty!

kolejność zakładania produktów do wypiekacza do chleba jest zapisana w instrukcji - najpierw mam luźne, a potem płynne. Jeśli masz coś przeciwnego, rozważ ten punkt!

ważne! aby ciasto twarogowe lub nadzienie odniosło sukces, ważne jest, aby starannie wybrać twaróg. Produkt niskiej jakości może zepsuć wypieki, ponieważ bezpośrednio wpływa na konsystencję, smak i efekt końcowy. Jak wybrać odpowiedni twaróg do ciasta lub nadzienia, przeczytaj w tym artykule .

masło można stopić w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej. Jak stopić masło w kuchence mikrofalowej?  pokrój masło na małe kawałki i umieść w specjalnym pojemniku. Aby zapobiec rozpryskiwaniu się oleju po podgrzaniu, przykryj naczynie z olejem ręcznikiem papierowym. Olej należy stopić przy najniższej mocy lub w trybie rozmrażania. Na początku wystarczy pięć sekund. Następnie, jeśli masło jeszcze się nie stopiło, Ustaw ponownie na 5 sekund i uruchom kuchenkę mikrofalową. Powtórz ten proces kilka razy, aż uzyskasz pożądany wynik.
jak prawidłowo stopić masło w kąpieli wodnej? potrzebne będą dwa pojemniki o różnych średnicach. Wlej wodę do dużego i umieść na kuchence. Ustaw mniejszy pojemnik na górze, aby zanurzyć go w około połowie wody. Włóż do niego masło pokrojone na kawałki. Pod wpływem wrzącej wody olej zacznie się topić. Lekko wymieszaj olej, aby przyspieszyć proces. Po całkowitym rozpuszczeniu kawałków masła wyjmij pojemnik z pieca.

czy można zastąpić proszek do pieczenia sodą, jak dodać je poprawnie, aby pieczenie było bujne, jak uniknąć nieprzyjemnego smaku sody i więcej, przeczytaj artykuł " proszek do pieczenia czy soda oczyszczona - co jest lepsze?"   

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Skórka pomarańczowa - 97   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Skórka z mandarynki - 97   kcal/100g

Podobne przepisy