Cake Pops Rose

Przygotuj jasne, kolorowe ciastka w kształcie róży! Zajebiście piękne)
InnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 2 % 2 g
tłuszcze 27 % 22 g
węglowodany 70 % 57 g
430 kcal
IG: 4 / 33 / 63

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zagnieść ciasto na masę ciasta, dodać masło czekoladowe.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ugniataj, aż będzie elastyczny.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zwiń zaokrąglony stożek jak na zdjęciu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Z całej masy czekoladowo-biszkoptowej zwiń jeszcze sześć stożków. Wstaw do lodówki na 20 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gdy szyszki twardnieją, ubij śmietanę. Oddziel trochę kremu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Większość kremu zabarwić czerwonym barwnikiem spożywczym.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Mniejszy-zielony.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zanurz szpikulec w roztopionej czekoladzie lub marshmallow i ustaw na nim podstawę stożka do ciasta.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Do dekoracji keików potrzebna jest dysza & 039; Płatek & 039;.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Najpierw nałóż Płatek-bazę kremu w okręgu na dole stożka.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    I nałóż krem w kółko na górę stożka.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Następnie zastosuj płatki falującymi ruchami-zacznij grzebień od dołu do góry i zakończ z powrotem.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Nakładaj w ten sposób płatki jeden na drugim, stopniowo opadając w dół stożka.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Nie żałuj kremu, spraw, aby róża była bujna i piękna. Coraz niżej.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Wykonaj ostatni rząd czterech płatków blisko siebie. Miejscami możesz się trochę zachodzić.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Przytnij krem pod spodem cake ' a.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Od środka podstawy keika do krawędzi płatków, przez ich środek, nałóż dyszę & 039; liść & 039; cztery zielone liście.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Keiki są gotowe, można je traktować lub przechowywać na herbatę w lodówce. Miłego picia herbaty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Wanilia - 288   kcal/100g
  • Masło czekoladowe - 642   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal / 100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Barwnik spożywczy - 0   kcal/100g
  • Ciastka biszkoptowe - 258   kcal/100g

Podobne przepisy